8.9.08

Keskiviikon maailmanloppu


CERN/LHC First Beam
Keskiviikkona on sitten potentiaalinen maailmanloppu - kun käynnistetään alkuräjähdyksen oloja jäljittelevä donitsinmuotoinen maailman suurin hiukkaskiihdytin ja pikkuruiset mustat aukot pääsevät valloilleen. LHC otetaan käyttöön 10.9.2008.

Jotenkin huolestuttavaa on kuulla että koetta johtaa walesilaisen kaivosmiehen poika, jolla oli poikasena tapana räjäytellä asioita kemistisettinsä kanssa... Kun tässä nyt on vielä vähän aikaa jäljellä, niin voisit lukaista jutun.
Meet Evans the Atom, who will end the world on Wednesday | Mail Online
Itseasiassa Tohtori Evansia jännittää tulevan maailmanlopun sijasta se, että koneet hajoavat ja laitos on juuri silloin maailman median mielenkiinnnon fokuksessa.

Katso käynnistys ja mitä hiukkaset saavat aikaiseksi suorana webcastina keskiviikkona klo 8.30 alkaen.

Ei ole mitenkään ennenkuulumatonta että tieteelliset eksperimentit ovat antaneet tiedemiehetkin yllättäneitä tuloksia ja yleisesti tunnettuhan on Yhdysvaltain armeijan kapteeni Edward A. Murphyn mukaan nimetty periaate, jonka mukaan "jos jonkin asian voi tehdä monella tavalla ja näistä tavoista yksi johtaa onnettomuuteen, ennen pitkää joku tekee asian sillä tavalla".

Jos mustat aukot karkaisivat sattumoisin irralleen ja maapallo yllättäen ihmiskunnan typerehtämisen takia sattuisi tuhoutumaan vahingossa, niin totean näin hyvissäajoin että oli kuitenkin suuri ilo tuntea teidät ;D
EDIT:
Daily statistics
Daily Totals: 205 offsite clicks | 581 page views | 365 readers