1.10.08

Johanna Korhosen törkeät potkut


Mitä tehdä jos sinulta kysytään työhaastattelussa laittomia kysymyksiä?
"Työhaastattelun tulee sisältää kysymyksiä, jotka ovat oleellisia tehtävässä onnistumisen kannalta. Kysymykset esimerkiksi terveydentilasta, perhesuunnittelusta, poliittisesta aktiivisuudesta, uskonnollisesta vakaumuksesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta eivät kuulu rekrytoinnin ammattilaisen kysymyslistalle. -clip-
Jos sinulta kysytään asiattomia kysymyksiä, sinulla on oikeus jättää vastaamatta, vastata puutteellisesti tai jopa valehdella. Työnhakija voi myös pyytää työnantajalta selvityksen siitä, miten kysytty asia on työsuhteen kannalta oleellinen." Näin kertoo Anu Moisio, joka on johtamiseen ja henkilöstöratkaisuihin erikoistuneen MPS:n liiketoimintajohtaja ja seniorikonsultti. Hän on erikoistunut ura- ja muutosjohtamisen palveluihin. Juttu on julkaistu jo vuonna 2007, joten se ei liity tuoreeseen tämänpäiväiseen tapaukseen vaan käsittelee aihetta yleisellä tasolla.
Päivän uutinen on se että Johanna Korhosen työsuhde Lapin Kansan päätoimittajana on purettu jo ennen kuin Korhonen kerkesi aloittaa tehtävässään luottamuspulaan vedoten.

Johanna Korhosen lähettämän tiedotteen mukaan työsuhteen purkamisen syy oli se, että hän elää rekisteröidyssä parisuhteessa naisen kanssa.

Suomessa on melkoiset kaksoisstandardit. On täysin laillista rekisteröidä parisuhde samaa sukupuolta olevan kanssa, on täysin laillista olla mukana politiikassa - mutta työnantaja voi yrittää pitää näitä esteenä työsuhteen solmimiselle. Laitontahan sellainen käytös on työnantajan puolelta ja osoittaa että heillä on "mölli"-asenne.

Tämä on mielestäni niin selvä tapaus kuin olla saattaa. Kannustan Johannaa nousemaan ennakkotapaukseksi ja käymään oikeustaisteluun työnantajan laitonta ja asiatonta toimenpidettä vastaan, vaikka moni muu ei samassa tilanteessa uskalla - kun vaarana on työuran lopullinen tuhoutuminen "rettelöitsijänä".

Annan siis Johanna Korhoselle täyden tukeni, olipa sillä mitään käytännön merkitystä tai ei.

Aijai aijai, todella paha moka Almalle. Todella paha! Piti oikein tsekata että mitä konsernin alle kuuluukaan, mitä voi tulevaisuudessa ylenkatsoa.

EDIT: Juuri kun olin tämä laittanut menemään nettiin huomasin että matrixx2.01 oli vinkannut mulle Delissä Hesarin keskusteluun samasta aiheesta ja erityisesti sieltä kommenttiin, jossa viitattiin Alman omilta sivuilta löytyviin konsernin arvoihin ja visioihin:

"ote Alma Median omilta sivuilta:

Alma Median visio on "Sanomalehti- ja verkkomedian ykkösketju".

Missioksi on valittu "Yksilön vapauden ja hyvinvoinnin puolesta".

Arvot ovat
--vapaa ja moniarvoinen viestintä
--joukkuepeli
Sivu viimeksi päivitetty/tiedot tarkistettu 11.03.2008"

No, niin sitä pitää! Melkoinen aivomyrsky on pidetty visioiden suhteen ja tässä niiden toteutus IRL
"jokaisen varmasti omallatunnollaan syytä pohtia periaattellista boikotointia yhtiön tuotteita kohtaan kunnes tämä jupakka saadaan selvitetyksi. Kuka haluaa kannattaa yritystä, jonka rekrytointitoimintaan yhdistetään edes epäily seksuaalisesta syrjinnästä? En minä ainakaan.", todetaan Haapaniityssä.
Ja tietysti kerettiin jo tänään perustaa Facebook-ryhmä asian taakse. Tätä kirjoitettaessa klo 23 631 jäsentä - Liityin, liity sinäkin.
Onneksi en ole enää Vuodatuksessakaan. Almahan osti senkin. Pitäisiköhän vetaista vanha sivusto kuvineen bittiavaruuteen protestiksi? Kävin ainakin salaamassa sen... Kävin myös ilmaisemassa tyrmistykseni Alman henkilöstöpolitiikkaan Vuodatuksen tiedotusblogissa. Meikäläisen kuvat ja sanalliset hengentuotteet eivät Alman mediassa kyllä esiinny julkisesti :-[