6.10.08

KSML: Ammattiopistoa uhattu Jyväskylässä

Ammattiopistoa uhattu Jyväskylässä - Keski-Suomi - Keskisuomalainen
"Jyväskylän ammattiopiston Harjun ja Viitaniemen toimipisteet suljetaan maanantain ajaksi ammattiopistoon kohdistuneiden uhkausten takia. Ammattiopiston rehtori Kirsti Kosonen vahvistaa, että oppilaat ja henkilökunta ovat parhaillaan poistumassa kouluilta. Uhkausten laadusta ei tässä vaiheessa ole tarkempaa tietoa, mutta Kososen mukaan viestit ovat liikkuneet internetissä. - Koulu ehti jo alkaa, mutta nyt tyhjennetään rauhallisesti. Tieto tyhjennyksestä tuli kahdeksan jälkeen, Kosonen sanoi hetki sitten. Poliisi tutkii ammattiopistoon kohdistuneita uhkauksia. Ksml.fi seuraa tilannetta.", oli juuri äsken klo 8.46 KSML:n sivuilla, jotka ovat nyt erittäin hitaat. Pannaan tänne näkyviin.

Koulun omilla sivuilla tiedote:
"Harjun ja Viitaniemen toimipisteet tyhjennetään täksi päiväksi (6.10.2008)

Harjun ja Viitaniemen toimipisteissä ei ole tänään opetusta. Opetus on peruttu toimipisteitä uhkaavien huhujen johdosta.

Seuraa tästä uutispalstasta tietoja oppilaitosten työn jatkumisesta.

Lisätietoja ja tiedot viestimille:
Kirsti Kosonen, rehtori, Jyväskylän ammattiopisto, puh. 040 341 6150."

Tässä on näköjään huhumylly lähtenyt pyörimään ihan omaa elämäänsä työllistäen poliisia ja säikytellen opiskelijat ja heidän sukulaisensa. Tästä kynttiläjutusta luulen kuulleeni jo viikko sitten, kiinnittämättä asiaan sen suurempaa huomiota.
"Uhkauksen alkuperäinen tekijä on syyllistynyt rikoslain mukaiseen perättömään vaarailmoitukseen, josta saattaa seurata enimmillään yksi vuosi vankeutta. Poliisi haluaa tällä tiedolla korostaa sitä, että tällaisten uhkausten tekemisessä on syyllistytty vakavaan rikokseen, jonka tekijä tullaan saattamaan vastuuseen teostaan. Koulujen sulkeminen saattaa aiheuttaa myös suuria vahingonkorvaus vaatimuksia.", toteaa Poliisi.