13.10.08

Kunnallisvaalimainonta 2008


Väritöntä, kuten Suomen kunnallisvaaleissa.

Muutama Muuramen ehdokas on lähestynyt minua mainonnan merkeissä, A-nelosia, postikortteja ja taitettu esite.

Viime viikolla pari kepulaista naista oli laittanut esitteen punaiseen postilaatikkooni. Tänään siellä oli Vasemmistoliiton ryhmäesite ja kahden Vasemmistoliiton miesehdokkaan henkilökohtaiset mainokset. Sekä nuoren sosdem-miehen esite.

Positiivisimman vaikutelman tähänastisista (ennakkoäänestys alkaa tämän viikon keskiviikkona) teki nuoren Demarimiehen esite, jossa kerrottiin hänen ohjelmastaan ihan selkein lausein eikä ranskalaisten viivojen avulla. Haukansilmäni havaitsi myös sen että viitattiin hänen vaaliblogiinsa. Kävin äsken tutustumassa lisää hänen ohjelmaansa Muuramen kunnalle ja ihan fiksulta kaveriltahan hän vaikutti (vaikka onkin väärästä puolueesta). Erityisesti lämmitti hänen lämpimät sanansa ikäihmisten ihmisarvoisesta huolehtimisesta. Siis on aika yllättävää että tähänastisista minua henkilökohtaisesti lähestyneistä ehdokkaista, eniten minulla on samoja mielipiteitä 20-vuotiaan nuorukaisen kanssa :D

Ihmeellisen moni ehdokas tuntuu ajattelevan että nimi ehdokasluettelossa riittää, mitä sitä muuta kertomaan... :D Voin kertoa teille että se ei riitä, jätän ennemmin äänestämättä kuin otan "sian säkissä". En missään tapauksessa halua antaa sellaista käsitystä että haluaisin lisää nimenomaan perinteistä paperimainontaa. Ihmettelen vaan vieläkin miten vähäistä nettimainonta on esim. oman blogin avulla. Kysehän ei ole rahasta. Linkittämiseen kiinnittäisin myös huomiota. Koska pitäisi saada jonkun tuntemattoman mielipiteistä selko - niin puolueenkin pitäisi linkata selkeästi ihan jokaisen omaan esitteeseen/blogiin tai vastaavaan.

En vielä ainakaan tässä vaiheessa LÖYTÄNYT asuinkunnastani kuin tämän yhden ehdokkaan, joka on tehnyt itsestään vaikuttavan presentaation.