Yläkuvassa omenapiirakka ennen uuniinlaittoa. Alemmassa oriental-pataa ja piirakan teon työvaiheita.
Viikonlopun herkut.
Oriental pataa (ihan pussiaineksista) ja silputtua valkokaalia sinappisen salaattikastikkeen kanssa.
- 400 gr paistijauhelihaa paistetaan isossa pannussa (esim. wokki). Lisätään pussi oriental pata-aineksia + vajaa litra vettä. Keitetetään kunnes neste imeytynyt. Silputaan valkokaalia, täytetään puolet lautasesta silpulla, lisätään sinappinen salaatinkastike. Lisätään lautaselle pari kauhallista pataa. Padasta saa n. neljä annosta.
- Kaverin luona itsetehtyjä jauhelihapihvejä, sipuli-kreikkalainenvuohenjuusto-kerma-kastike ja höyrytetyt jauhoiset perunat ja porkkanat (syksyn satoa).
- pakastimesta löytyi valmis kaupasta ostettu piirakkapohja. Tiituspohjasta saatu kotimaisia puutarhaomenoita. Lohkoin omenat ja poistin siemenkodat. Painelin sulaneen taikinan lasivuokaan, ladoin omenalohkot päälle, lisäsin ruokosokeria ja kanelia sekä vajaan desin vaniljaogurttia. Paistoin uunin keskiosassa 200 C asteisessa uunissa +20 minuuttia. Tarjosin kahvin ja vaniljajogurtin kanssa. Vaniljakastikekin olisi käynyt hyvin lisäksi.