21.11.08

Areva aloitti laittomat uraanikaivaukset ilman viranomaisten lupia Suomessa

Arevaa ei tänne haluta. Nyt nämä ahneet ranskalaiset ovat aloittaneet uraanin kaivuutyöt Suomessa ilman asianmukaisia lupia.
Painu helvettiin Areva!
Areva, GO TO HELL!
Kehtaavat vielä vinettää että heidän perustuslaillisia oikeuksiaan poljetaan. Helvetti, no mitä oikeuksia ranskalaisella yhtiöllä pitäisi ollakaan Suomen luontoon?

Ranualla sijaitsevan alueen laajuus on 108 neliökilometriä.

Delissä 58 linkkiäni Arevan törttöilyistä ja uraanikaivostoiminnan vaarallisuudesta (tag uranium)
Kilo uraania tuottaa 2000 kiloa radioaktiivista jätettä


Tämäkö on Suomen tulevaisuus? Globaalin uraaniteollisuuden reservaatti? Epämuodostumia, syöpää, ennenaikaisia kuolemia? Säteilevä, myrkytetty maa ja vesi tuleville sukupolville?
"Myös länsimaissa on esiintynyt työturvallisuudessa puutteita. Lounais-Yhdysvaltojen alueella uraanikaivoksissa on työskennellyt 3 000-5 000 navajo-intiaania ja intiaanireservaattien alueilla on arvioitu olevan 1 300 hylättyä kaivosta. Näillä uraanikaivoksissa työskennelleillä navajo-intiaaneilla on todettu lisääntynyt riski sairastua keuhkosyöpään. Kaivosten tuottamaa jäteainesta on alueella käytetty myös asuntojen rakennusaineena. Vuonna 1990 Yhdysvaltain Agency for Toxic Substance and Disease Registry varoitti viranomaisia erään kaivosryhmän aiheuttavan "välittömän ja merkkittävän vaaran ihmisten terveydelle", minkä johdosta Yhdysvaltojen ympäristönsuojeluvirasto aloitti hätätoimenpiteet jätteen poistamiseksi." Wikipedia