6.11.08

Energia-aktivismin iltapäivä


No joo, meikäläinen heittäytyi taas tänään innolla kevytaktivismin pauloihin. Tällä kertaa ilmasto- ja energia-aktivismin sektorilla.

Timeline tänään:
Huomioitsin uutisista että hallitus on hyväksynyt Suomelle lähivuosikymmenien ilmastoagendan. Hyvä sinänsä, tavoitteet vaan mielestäni eivät ole riittävät.
”On sääli että Suomi ei ota mallia muista maista, joissa uusiutuvia energiamuotoja tuetaan aktiivisesti, tämä edistää myös olemassaolevan teknologian aktiivista kehittämistä ja estää sen, että juuri köyhät joutuvat uusiutuvasta energiasta maksamaan kuten edellä oltiin huolissaan. Mutta ei, Suomessa tehdään juuri niin kuin esim Saksassa todettiin 30 vuotta sitten että ei kannata tehdä. Huokaus. Välillä vähän hävettää olla suomalainen", todettiin kommenteissa Ylen sivuilla.
Samaa mieltä, siispä tutkimaan aihetta syvällisemmin WWF:n sivuille.
”On pettymys, että hallitus haluaa rakentaa mieluummin lisäydinvoimaa kuin panostaa kunnolla energiatehokkuuteen ja uusiutuvaan energiaan. Jälkimmäiset ratkaisut edustavat Suomen mahdollisuutta toimia globaalina ratkaisuntarjoajana, parantaa kilpailukykyään sekä kasvattaa osuuksiaan valtavasti kasvavilla puhtaan energian maailmanmarkkinoilla", linjaa Suomen WWF.
WWF:n sivuilta ilmeni myös että EU:ssa päätetään JUURI NYT Euroopan roolista ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa. Seuraavaksi ehdotettiin: "Vaikuta päätöksentekoon – kysy suomalaisilta mepeiltä, ovatko he valmiita asettumaan johtoon Time to lead EU -hengessä."

Päätin tehdä kuukauden sankariteon ja olla Sademetsän sankari. Ja eikun siis kyselemään mepeiltä. Automaagisesti generoitu kirje ilmoitetaan lähetettävän seuraaville henkilöille.
 • Paula LEHTOMÄKI
 • Mauri PEKKARINEN
 • Nicolas SARKOZY, Président de la France
 • Avril DOYLE MEP
 • Satu HASSI MEP
 • Angelika NIEBLER MEP
 • Miroslav OUZKÝ MEP
Kirjeen teksti (generoidaan automaattisesti eri kielillä)
"Euroopan on toimittava seuraavasti, jotta voimme osoittaa kansainvälistä johtajuutta ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa:

1) Kasvihuonekaasupäästöjä on leikattava Euroopassa vähintään 30 % vuoteen 2020 mennessä. Vähennykset on tehtävä Euroopan rajojen sisäpuolella, ei ostamalla päästöoikeuksia merten takaa.
2) Jotta voidaan varmistaa EU:n jäsenvaltioiden pysyvän lupauksissaan, on säädettävä vahvoja seuraamuksia lupauksensa pettäville jäsenmaille.
3) Lisäksi kehitysmaita on autettava taloudellisesti vähentämään omia päästöjään.

Aiotko tukea näitä toimia EU:n ilmasto- ja energiapaketista päätettäessä ja osoittaa todellista johtajuutta vaarallisen ilmastonmuutoksen torjumiseksi?"
SEND-nappulan painallus ja tärkeä mielipiteenilmaisu on matkalla päättäjille.

 • Paitsi että hivenen myöhemmin TEMmin (Suomen Työ- ja Elinkeinoministeriö) sähköpostidemoni ilmoitti kylmän viileästi että kirjeeni on siellä taholla heitetty lukematta elektroniseen roskaläjään eikä ole mennyt ollenkaan perille, vaikka en edes käyttänyt mitään gmailia vaan ihan oikealla nimellä olevaa virallista sähköpostiosoitettani.
 • Mitäpä sitä tavallisten kansalaisten kirjeitä lukemaan. Eliitti haluaa olla rauhassa, on taas unohtunut että kenen antamalla valtakirjalla siellä ministeriössä ollaan.
 • "Recipient address rejected: We wouldn't like to receive mail to the address you suggest.", ilmoittaa TEMmin palvelin.

  Paskanmarjat!
EDIT 2.12.2008 Täällä muita osallistujia.

Tästä sisuuntuneena päätin myös osallistua Rakentajan Suorakanavan sähkön kilpailuttamispooliin, laitetaan sitten porukalla edes Fortumin ahneudelle taas jotakin limiittiä.

Suorakanavan sähkökilpailutuspooli - tule mukaan!

"Sähköenergian kilpailutus kannattaa nyt jos koskaan.

Sähköenergian spot-hinta nousi poikkeuksellisen rajusti tämän vuoden huhtikuussa ja pysyi korkealla tasollaan puolisen vuotta. Jo syyskuussa alkoi kuitenkin hinnan jyrkkä putoaminen ja nyt tukkuhinta on jo vuoden takaisessa tasossa. Tämän vuoden aikana ovat useat sähköyhtiöt ehtineet nostaa useita kertoja hintojaan. Viimeisenä hintojen nostosta ilmoitti jälleen Fortum, joka tällä kertaa nosti hintaansa peräti 14 %. Me uskomme että nyt sähkön hinnassa on aivan liikaa ilmaa joka kilpailutuksen avulla saadaan puhallettua pois."
Kilpailutuksessa on tänään mukana jo yli 68 miljoonaa kWh
"Liittymisaika päättyy 19.11.2008 kello 12:00 jonka jälkeen kulutusmäärät ja -tiedot kerätään yhteen ja lähetetään energiamyyjille tarjousta varten. Tarjousten saamisen jälkeen teemme jäsenten puolesta tarjousvertailun ja esityksensä siitä, mikä tarjous on edullisin. Vasta tämän jälkeen jokainen jäsen tekee oman päätöksensä hyväksyä tai hylätä tarjous."