2.1.09

Käteisen paluu edessä?


Kulutusjuhla ja Vaiheinen olivatkin jo bonganneet päivän uutisen Suomessa. Maksaminen muovirahalla muuttuu maksulliseksi kaupassa. Puhutaan jopa 2 euron kertaveloituksista.

Ei tule onnistumaan. Järkevä kuluttaja ei sellaisia veloituksia tule nielemään. Vuonna 2009 voimme siis todistaa käteisen paluuta eli kuten elokuvissa: Directed by The Consumer, Episode II - Sequel, Return of The Cash.

Kulutusjuhlan kommenteissa Oblomov Junior epäilee että Imperiumi iskee takaisin tekemällä seuraavaksi pankkiautomaattinostot maksullisiksi.
Siinä vaiheessa aktivistikuluttaja, joka ei satu olemaan pankin talonmiehenä, sanoo pankillensa kovan sanan - ja nostaa palkat suoraan lompakkoonsa (kun eihän sieltä pankista korkoakaan saa!).

Sanon minä että ihme touhua, ensin yritetään patistaa ja opettaa ihmisille joku uusi systeemi - ja sitten siitä yritetään tehdä maksullista ja vetää välistä.

Pankit ja kaupat, uskokaa huviksenne: pitäkää muovinne, minä siirryn käteiseen fyrkkaan kuten isäni - tuo Tiituspohjan eläkeläinen, jota trendit eivät heiluttele. Hän jatkaa vakaasti omalla hyväksihavaitulla tyylillään.

Vanhastaan tiedän omalta kohdalta ihan kokemuspohjaisesti että jää meikäläiseltä erinäinen nyytti hankkimatta, jos joudun erikseen hakemaan rahat sitä varten. Mutta ei siinä mitään, sopiihan sitä koettaa. Kaupan liitoissa ei näköjään tunneta suomalaista kuluttajaa vaan vähätellään kotitalouksien ymmärtämystä raha-asioissa.
"Käteistä käytetään heti, jos sen käyttö antaa alennusta", toteavat Vaiheinen ja Kulutusjuhlan Mari. Näin on.

P.S.
Lahden Porkkanamafia iskee Rataan »Päijät-Hämeen Viikkouutiset
Lahden oma porkkanamafian ensimmäinen kohde on 16.tammikuuta 2009 on Rautatienkadun Rata Food&Winebar.
Jyväskylän ensimmäisen tapahtuman kilpailutus on vielä kesken. Jyppilän Porganoista juttu Keskarissa, Simison ottanut talteen:

porkkanamafia-jkl_ksml_2009-01-04.jpg (JPEG-kuva, 1600×1880 kuvapistettä) - Pienennetty (43 % alkuperäisestä)P.S2.
Kiinalainen viestintäkulttuuri - lähetetään asiakkaalle tekstari : myrkytimme melamiinisella maidolla lapsenne kuoliaaksi, sori vaan ja hyvää härän vuotta !!!!

P.S3.
Jo kaksi kertaa muutaman päivän sisällä minulta on yritetty veloittaa K-ryhmän kaupoissa tuotteista eri hinta kuin hyllymerkinnät ovat antaneet ymmärtää. Keljon Citymarketissa huomasin asian (matto jäi kassalle), mutta Jyväskylän Kodinanttila onnistui kusettamisessa kun olin Lepiksen seurassa ja normaali tarkkaavaisuuteni oli herpaantunut (lakanapaketti). Okei, tällainen petostrendi on nyt pantu merkille ja tullaan jatkossa noteeraamaan kovaan ääneen. Varokaa ettei teitä jymäytetä!