5.1.09

Pohdintaa lautasen ääressä ja päiväkävelyllä


Kuvassa lautasella oleva etäisesti kengän puolipohjaa tai mutapaakkua muistuttava kappale on kaupan einesmaksapihvi. Kieltämättä niin oudon näköinen että ei varmaan heti arvaisi.
"The latest World Bank figures for world poverty reveals a higher number of people live in poverty than previously thought. For example, the new poverty line is defined as $1.25 a day. 1.4 billion people live on or below that line. Furthermore, almost half the world—over three billion people—live on less than $2.50 a day and at least 80% of humanity lives on less than $10 a day" VIA Globalissues
Viimeisimmät (8/2008) Maailmanpankin numerot maailman köyhyydestä paljastavat että suurempi osa ihmisistä elää rahattomampana kuin aiemmin on uskottukaan. Esim. uusi köyhyysraja on $1.25 (€0,92) päivässä. 1.4 miljardia elää tämän viivan alapuolella. Lisäksi lähes puolet maailman väestöstä - yli kolme miljardia ihmistä - elää vähemmällä kuin $2.50 (€1,84) päivässä ja ainakin 80 % ihmiskunnasta tienaa alle $10(€7,36) päivässä.

1.4 miljardia ->30*$1,25=$37,5/kk (€27,60/kk käytetty kurssi 0,73627)
+3 miljardia ->30*$2,50=$75/kk (€55,22/kk käytetty kurssi 0,73627)
80% ihmiskunnasta ->alle 30*$10=$300/kk (€22o,90/kk käytetty kurssi 0.73627)

Oletko sisäistänyt (?) sen että
  • Suomessa työttömän perusturva (jollei saa "ansiosidonnaista" eli päivät täynnä tai ei kuulu työttömyyskassaan) on tarveharkintainen. Samassa taloudessa asuva vastakkaista sukupuolta oleva henkilö (=avoliitto) voi tuloillaan pullauttaa puolison ilman mitään korvauksia ja siinä tilanteessa työssäkäyvän avo/aviopuolison tehtävä on elättää työtön puolisonsa eli tämä on silloin täysin toisen ihmisen armoilla.
  • Suomessa on katsottu paremmaksi maksaa yhteiskuntarauhasta kuin aidata kaikki hyväosaiset asumaan omalle alueelleen, portilla aseistetut vartijat.
  • Eniten ansiotuloja tienasi viime vuonna Nokian ja Shellin hallitusten puheenjohtaja Jorma Ollila, vajaat 10 miljoonaa euroa.

    Eniten pääomatuloja ansaitsi yritysmyynnillään Göran Sundholm, reilut 81 miljoonaa euroa. Ollila maksoi tuloistaan veroa 49 prosenttia, Sundholm vain 28 prosenttia.

Jälkimmäinen kuva eiliseltä päiväkävelyltä.

Ja bonuksena Hallattarelle R.D Jr ja Charles Chaplinin laulu "Smile"

Smile
tho'
your heart is aching,
Smile
Even though it's breaking,
When there are clouds in the sky- You'll get by,
If you
Smile through your fear and sorrow,
Smile and maybe tomorrow
You'll see the sun come shining through- For you.
Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness,
Altho' a tear may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
Smile- What's the use of crying,
You'll find that life is still worthwhile,
If you just smile.