1.2.09

Kirpparikauppaa ja köyhyyttä

Pääuutislähetyksessä mainittiin juuri että kirpparikauppa on vilkastunut talouden sukelluksessa.
Käytetyn ja kierrätetyn kauppa vilkastuu | Kotimaa | YLE Uutiset | yle.fi

Halo Efektikin kävi tänään tutustumassa Jyväskylän Seppälän Kirpputorimarketin valikoimiin ohikulkeissa. Nyt akuuttiin tarpeeseen, sillä haussa oli pieni varjostin valaisinmekamismiin mikä minulla jo on (=ikkunaan laitettavan paperisen joulutähden).

Menin kirpparille niin lähellä sulkemisaikaa, että en osaa sanoa oliko siellä tavallista
enemmän ihmisiä. Paljon kuitenkin, kuten aina kun olen käynyt.

Kissamau aina kaipaa tänne lisävalaistusta (=maininta "pimeä luola") ja itsekin aina ruuanlaiton yhteydessä tarvitsisin yhdelle seinustalle lampun. Sopiva varjostin löytyikin 3,- eurolla (=uusi, käyttämätön). Olisi ollut vielä pienenpiä käytettyjä valkeita kaksikin kappaletta á 1,- mutta ne olivat liian pieniä. Muut havaitsemani vaihtoehdot olivat liian suuria/pieniä tai rikkinäisiä.

Nyt valaisin on paikoillaan ja ruuan kypsyysasteen tarkkailu käy heti kätevämmin kun ei tarvitse tiirata taskulampulla kattilaan.


Siellä oli myös niitä purjelaivan pienoismalleja, mitä aina Kissamaun kanssa katselemme ihailevasti. Hinta oli 22,- euroa (=uusia). Otin kuvan, mutta en toki nyt ostanut.
Huomenna katson MOT ohjelman köyhyysjakson "Köyhät jonoon", TV1 2.2.2009 klo 20.
Vaikka itse en köyhyysrajan alla eläkään ja voin miettiä sisustuksellisia yksityiskohtia, tiedän silminnäkijänä miten kurja tilanne monilla on.
"Lehdenjakaja Tapio Niskakangas elää muutaman sadan euron palkalla, koska häneltä evättiin peruspäiväraha. Entinen toimitusjohtaja Kari Pekonen elää asunnottomana minimityöttömyyspäivärahalla - käteen jää alle 400 euroa kuussa. He ja tuhannet muut pärjäävät leipäjonon varassa."
Monelle hyväosaiselle olisi todella terveellistä katsoa silmästä silmään suomalaista kurjuutta ja asunnottomuutta. Se on kuin käänteinen lottovoitto, se voi napsahtaa kenelle tahansa.