17.3.09

Kevyempi kasvispizza kahdelle, neljälle tai kahdeksalleKoska Halon kokkailuohjeet nauttivat jatkuvasti nettisuosiota ja niitä käydään paljon katsomassa, niin laitetaanpa taas uusi jo useampaan kertaan testattu ja hyväksi havaittu resepti.

Idea syntyi vahingossa - kuten parhaat oivallukset ilmeisesti lähes aina. Ostin itselle sisustuselementiksi keittiöön lasten liitutaulun. Ajattelin kirjoittaa siihen jonkun sellaisen helpon ja nopean perusohjeen, minkä voisi siitä palauttaa nopeasti mieleen. Koska taulu on pieni, siihen ei mahdu mikään monimutkainen ohje. Satunnaisotannalla tauluun päätyi pikapizzapohja.

Pizzerioiden pizzat ovat niin raskaita energiapaukkuja että niistä on viikon aivan ähkynä, joten tein tästä sellaisen keveämmän arkivaihtoehdon, joka on myös edullinen valmistaa. Vaihtelua saa kauden kasviksista, nimi voisi olla myös "sadonkorjuupizza".

pohja
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhe
2 rkl ruokaöljyä
2 dl vettä

täyte
tomaattikastiketta/pyrettä, jolla sipaistaan kaulittu taikina ennen muita päällyksiä
2 tomaattia viipaleina
muutama kivetön musta oliivi
pieni paprika
1 tl pizzamaustetta
(vähän aurinkokuivattuja tomaatteja)
100-150 gr emmentaalia raasteena

uuni 220 astetta, paistetaan 15-20 minuuttia
koko ruoan valmistamiseen menee vain reilu ½ tuntia.

Lisäkkeeksi kasvissalaatti ja juomaksi vesi.
Tietysti täytteitä voi laittaa aivan mielensä mukaan lisää, mutta tämä on sellainen keveämpi versio. Tätä voi syödä myös kylmänä ja ottaa evääksi.
Taikinapyörällä jaetaan säteittäin kahdeksaan viipaleeseen eli annoksesta syö kaksi nälkäistä, neljä vähemmän nälkäistä tai kahdeksan maistelijaa.