27.4.09

Sikaflunssa


Vuonna 1918 pandemiaksi levinnyt espanjantauti (H1N1) surmasi 20–40 miljoonaa ihmistä.
Onko sikaflussa "Meksikon pikajuna" (H1N1)?
  • "A top UN public health expert warned Thursday that a new influenza pandemic is expected at any time and could kill anywhere between 5 million and 150 million people -- depending on action taken now to control the bird flu epidemic sweeping through Asia."
  • Dr. David Nabarro of the World Health Organization:
  • "We expect the next influenza pandemic to come at any time now" , sanottiin jo syyskuussa 2005. Lähde

Pomo kävi Barcelonan lentokentällä viimeviikolla. Siellä on myös ollut Meksikosta tulevia lentomatkustajia, joiden keskuudesta on nyt tavattu Euroopan ensimmäiset tapaukset.

Ei ole tarkoitus pelotella ketään, enkä itse ainakaan ole mitenkään kauhuissani. Lähinnä utelias. Nytkö se pandemia sitten läksi liikkeelle.

Olen joskus tallettanut tällaisen linkin. Näitähän tullaan mahdollisesti käyttämään sikaflunssan lääkintään:
"Osa Tamiflu- ja Relenza-lääkkeiden käyttäjistä on kärsinyt itsetuhoisuudesta ja hallusinaatioista.", lähde vakuuttavasti lääketieteen erikoisjulkaisu Iltasanomat
Kylläpä Meksikoa nyt koetellaan, siellä on tänään ollut myös melko voimakas maanjäristys ja huumesota on tappanut jo tuhansia ihmisiä.

Src,Eqid,Version,Datetime,Lat,Lon,Magnitude,Depth,NST,Region
us,2009fya9,7,"Monday, April 27, 2009 16:46:30 UTC",
17.1440,-99.3631,5.6,48.70,251,"Guerrero, Mexico"
Lähde

F-Securen Hyppönen sanoi twitterissä päivällä että ei kannata guuglailla sikaflunssaa ihan randomilla ja klikkailla kaikkia linkkejä.
Krakkerit osaavat kyllä hyödyntää omissa pirullisissa touhuissaan ihmisten tiedontarvetta ja uteliaisuutta. Näitä tietolinkeiksi naamioituja haittaohjelmalinkkejä ei ollut päivällä vielä löydetty, mutta niidenkin ilmestyminen on vain ajan kysymys.