24.8.09

Elokuvamaanantai, Waterworld

Vaiheinen kertoi blogissaan että uusimmassa Yliopisto-lehdessä on pieni artikkeli Ohio State Universityn professori Brian McHalesta.
Hän on sanonut, että science fiction on maailman tyypillisin kirjallisuuden laji. McHalen mukaan kaikki fiktio on sci-fiä siinä mielessä, että se luo
vaihtoehtoisia todellisuusrakennelmia
.
Tällä 24.8.2009 kertaa MovieMonday- Elokuvamaanantaissa valitaan siis leffa mikä ensimmäisenä tulee mieleen tuosta ylläolevasta pätkästä.
Quote - Deacon: "Let's have an intelligent conversation here: I'll talk, and you listen."

Waterworld on vuonna 1995 ensi-iltansa saanut Kevin Reynoldsin ohjaama toimintaelokuva, jonka pääosassa on Kevin Costner.Virallinen traileri:

Waterworld oli valmistuttuaan maailman kallein elokuva. Sitä pidettiin yleisesti kaupallisena floppina ja kriitikot teilasivat sen. Vuonna 1995 ilmastonmuutoksen aiheuttama vedenpinnan nousu ei ollut niin tapetilla kuin nykyään...

Waterworld sijoittuu tulevaisuuteen, jossa maapallon napajäätiköt ovat sulaneet ja meri peittää alleen kaiken. Jäljelle jääneet ihmiset siis liikkuvat veneillä. Yksi ajelehtija auttaa äitiä ja tämän tytärtä löytämään mysteeristä "Drylandia", kuivaa maata.

Elokuva havainnollistaa yhden vaihtoehtoisen apokalyptisen skenaarion, kevennettynä nokkelalla sanailulla, kauniilla ihmisillä ja "MacGyver kohtaa Steampunkin" -tyyppisellä teknologialla.

Costner uskoo vieläkin elokuvaan: "It's an amazing movie."

Minä en ole koskaan pitänyt elokuvaa yhtä huonona kuin maineensa.
Itseasiassa se on ihan katsomisen arvoinen.

Ensimmäiset 10 minuuttia:


Osallistu sinäkin moviemonday-elokuvahaasteeseen!