19.10.09

Elokuvia, annaaleja ja lunta

Jäänyt parin viikon ajaksi Elokuvamaanantait väliin, mutta nyt mukana.

Elokuva on Kramer vs. Kramer (1979, ohjaus Robert Benton)
Avery Cormanin samannimiseen romaaniin perustuva leffa kertoo Kramerin perheestä, jonka äiti, Joanna (Meryl Streep), lähtee "etsimään itseänsä" jättäen miehensä, Tedin (Dustin Hoffman) ja pienen poikansa Billyn (Justin Henry).

Tedin hyvässä nousussa oleva ura kääntyy laskusuuntaan, kun hänen pitää opetella poikansa kanssa pärjäämään miesten kesken. Pienten alkuvaikeuksien jälkeen Ted oppii laittamaan ruokaa, tekemään kotiaskareita ja huolehtimaan pojastaan, mutta juuri, kun Ted on alkanut tuntea poikaansa, niin Joanna tulee takaisin vaatien Billyä itselleen ja alkaa oikeussalidraama.

Elokuva on laadukas ja koskettava ja toi aikoinaan Oscareita Streepille ja Hoffmanille.

Elokuva tuli mieleen siitä mielikuvasta mikä minulla on. Mielestäni elokuvassa on kohtaus jossa tullaan erilaisten kaprisreseptien kokeilun jälkeen tulokseen, että sama ruoka on aina parempi ilman sitä kaprista.

Koska tälle kapristen kulutustani rajoittaneelle mielikuvalle ei löytynyt juutuubista todisteaineistoa, otetaan toinen ruokakohtaus samasta elokuvasta.

Tottumaton Ted valmistaa lapselle aamupalaa.Postiin tuli nettitilauksen johdosta Kansalaisen annaali. Lehden vuosikirja. Huikea opus!Lunta oli tänään puussa ja maassa.