31.1.10

Sunnuntaiklassikko, paras suomalainen euroviisu

Nyt kun on taas Euroviisujen aika (tänään valittiin uusi) niin palataanpa vuoteen 1974, silloin lähetettiin Suomea edustamaan Carita Holmström kappaleella "Älä mene pois", jonka oli säveltänyt Eero Koivistoinen ja sanoittanut Hector.

En ole vuosiin katsellut Euroviisuja, mutta tästä piisistä pidän vieläkin kovasti. Jostakin syystä se saa suorastaan "palan kurkkuun" joissakin kohdissa. Katsokaa alemmasta erityisesti mitä tapahtuu n. 1.50 minuutin kohdalla.

Poikkeuksellisesti tässä kaksi versiota, Suomen esikarsinta (suomeksi) ja varsinaisella areenalla vedetty (englanniksi).

Jos kärsivällisyytenne riittää vain toisen version katseluun, olkoon se tuo enkkuversio (alempi). Brightonissa laulu esitettiin englanniksi nimellä "Keep me warm". Sanoituksesta vastasi Frank Robson (soittanut esimerkiksi yhtyeissä Mosaic, Blues Section ja Tasavallan Presidentti).
"Musiikkimaustani, minusta ihmisenä ja siitä että pidän tätä yhtenä miellyttävimmistä euroviisuesityksistä kautta aikain, sanoo jotakin se että varsinaisessa kisassahan Carita sai laulusta neljä (4 points) pistettä. Naurettavaa! Edelleen paras Suomen edustaja ikinä!


Jaa, että kuka vei voiton? No, Abba ja Waterloo.", muistelee Halo.
Huom. Sivupalkissa Viikon piisi: Topmost: Meni remonttiin(1968) myös Suomipoppia


Muiden klassikot.