Pages

9.5.10

Äitienpäivän teemasoitto, nuoruus

Laitan tähän alkuun äsken äänittämäni äitienpäivätervehdyksen audiosoittimella kuunneltavaksi.
Taitaapa olla aivan ihka ensimmäinen podcastini ikinä.

Listen!

Viikon piisinä sivupalkissa siis äitienpäivän kunniaksi La Mamma Carola Standertskjöldin (1941—1997) esittämänä.


Sunnuntaiklassikkojen teemasoiton aihe on nyt nuoruus. Sehän se on munkin kohdalla (luojan kiitos!) taaksejäänyttä elämää. Aivan ylimainostettu ajanjakso ihmiselämässä. Laitoin Twitteriinkin viestin aiheesta tänään:
Joka sanoo että nuoruus on kypsää ikää onnellisempi, väittää että näköala tornin juurelta on parempi kuin sen huipulta -William Phelps

Missähän vaiheessa sekin uudistus on että Twitter-viesteihinkin piti tulla tällä viikolla embed-koodi, siitä huhuttiin kovasti ja joku päiväkin mainittiin? En ainakaan nyt tähän hätään löytänyt sellaista.

Koska oli lähinnä tarkoitus käsitellä tämänhetkistä suhdettani nuoruuteen retrospektiivisesti, niin en lähde sille linjalle että soittelisin nuoruuden lempipiisin, sillä sehän on jo soitettu. Minähän olen edelleen sitä mieltä että jos  pitäisi valita autiolle saarelle grammariin soitettavaksi vain yksi levy, niin se olisi Ike & Tina Turnerin River Deep Mountain High Phil Spectorin äänivallilla ryyditettynä.

...ja vaikka olen kova Steve Marriott -fani, en valitse hänenkään tuotannostaan mitään. ;D

...mietin viikolla myös ikätovereitani eli vuonna 1959 syntyneitä artisteja, joita on iso liuta: mm. Bryan Adams, Irene Cara, Sade, Morrissey, Susanna Hoffs, Suzanne Vega, Tracey Ullman, Dingon Nipa Neumankin. Muualta kuin musiikista eli valkokankaalta ovat tuttuja Judd Nelson, Kevin Spacey, Mare Winningham, Sean Bean ja Val Kilmer sekä tämä meidän Renny Harlinimme. Näistä nyt meinasi valikoitua kaksi eli Banglesin /Susanna Hoffsin Eternal  Flame ja Tracey Ullmanin Breakaway.

Päädyin sitten sivupolkujen kautta Rod Stewartiin a.) koska piisin nimi This old heart of mine oli aivan nappi ja osuva ja b.) minua rupesi itseäkin hymyilyttämään 1945 syntyneen Rodin asenne ja askelkuviot - kuvatkoon ne suhdettani annettuun nuoruus-aihepiiriin. Kyllä sitä vieläkin tarvittaessa irtoaa - kun sille päälle osutaan! Rodhan on kova naistenmies :D



...eli lopulta tämä tuli mieleen Bryan Adamsin tuotantoa kelaillessa. Bryan Adams, Rod Stewart, Sting esittävät aikoinaan All For Love -piisin. Tuokin olisi käynyt erittäin hyvin varsinkin piisin nimen ja rokkisetien leppoisan iloisen asenteen kannalta!