14.5.10

Hiirenkorvat + bonuksena bokeh

Korjasin tänään mm. katolta tippuneiden jäiden katkaiseman rappusten kaiteen ja muutaman vanhan linnunpöntön. Rappusille löysi tiensä varastosta vanha armeijan nokipannu, johon istutetaan kohta kukkanen.
Selkeesti vihertää. Ei ollut vielä viikko sitten havaittavaa väriä. Käki kukkuu hysteerisesti ja kirjosiepot ja talitintit nahistelevat pöntöistä.

Havaitsin myös että sorsapariskunnalla on akkavalta. Naaras menee aina edellä kovan päpätyksen kanssa ja ukko seuraa perässä ja koettaa pysyä kintereillä. Tuttu sorsapari yrittää pesiä taas siinä naapuritontin kevätlätäkössä, luulen kyllä ettei siitä tule taaskaan mitään (kun se lätäkkö kuivaa ja paikallinen varis on etevä tyyppi pesärosvona)
Lähikuva koivun hiirenkorvista + bonuksena bokeh

Tämä on lähinnä dokumentoivasti Kissamaulle todiste että tosiaan haravoin myös ketoani.
"Minisuolle" on kipattu monta kottarillista kuivaa heinää kun siitä oli nyt allasmuovi mennyt lopullisesti rikki ja teen siihen myöhemmin kukkapenkin. Tiikkarista on jo lainattu oksasilppuri ja naapurilla on kuulemma raivaussaha jota saan lainaksi, niin että se hirveä "turtsukka" puska siitä tien vierestä leikataan alas ja silputaan.
Sen unkarinsyreenin katkoin jo tappiin, että sinänsä kyllä kasojen määrä on tilapäisesti kasvanut mutta kyllä se siitä kesän mittaan iloksi muuttuu ja kasat taas vähenee.
Posted by Picasa