7.7.10

Punk Bands - A-Z Full List of Punk Rock Bands Featured On Punk77

 Punk Bands - A-Z Full List of Punk Rock Bands Featured On Punk77

En ole ikinä ollut punkkari, mutta tykkään punk musiikista.
Yllä olevasta linkistä saa käsityksen siitä mitä pitäisi pitää mielessä vuosikymmenien takaa. Muistan että olen saanut ensikosketuksen punkkiin vuonna 1977 ja vuonna 1978 olin Lontoossa, yhdessä punkin kehdoista, useita kuukausia.
,
Pitää myös muistaa että kyseessä oli aika ennen intternettiä ja laajalle leviäviä musiikkivideoita. Radiostakin nuorisomusiikkia tuli about korkeintaan ½ tuntia päivässä. Sen takia tykkään nykyään juutuubista kun siellä on nämä vanhat tutut jutut muodossa mitä minä täällä Suomessa en ikinä nähnyt, vaikka musiikkiin olinkin törmännyt - ja jopa pitänytkin.

Tyttäreni Kissamaun blogissa oli Clash aiheinen muistelus.

En katsonut Clashin keulamiehen, Joe Strummer, elämästä kertovaa dokkaria kun kukaan ei kertonut että sellainen on tulossa.
No, juutuubi apuun. Se on vissiin tämä: THE FUTURE IS UNWRITTEN 1 of 11 (jaettu yhteentoista pätkään). Katson sen nyt.

Tuo lallatusepisodi on Kissamaun syntymäajankohdan huomioon ottaen tapahtunut 1990-luvulla.
Sama pää kesät talvet! Hieman nuotin vierestä (autossa?) hyräilty kohta ei ole palautunut mieleeni ehkä siksi että nykyäänkin Rock the Casbah liittyy, ei 70-lukuun, vaan Amerikan armeijaan ja ensimmäiseen Bushin sotaan Arabianlahdella 1990-1991 eli samaan aikaan kun Kissamaullakin muistikerroksissa.

[Sattuneesta syystä tarkkailen muistiani koko ajan, mutta tunnustan myös reilusti että kovalevy on jo alkujaan kovin pieni ja kun aikoinaan ei ollut muistia tukevaa nettiä, niin harmittavan vähän pystyn palauttamaan pikakelauksella mieleen. Mutta silti enemmän kuin monet ikätoverini ;D]

Musiikki on mulle tärkeetä, mutta suhtaudun siihen sellaisena elämän soundtrackina että annan mielelläni muiden valita piisit, joilloin sitten jää nimet ja sanat mahdollisesti vähän hämäräksi tai kuulee ne väärin :DPS Ilolla panin merkille että ennenkuin kerkesin kirjoittaa tämän selityksen miksi otin tuon punkbändilistan talteen, se oli jo tweetattu eteenpäin - kiitos Outi.