2.9.10

Yhteiskunnan ongelmat hupin ja hypen varjossa


Olen seurannut Anja Alasillan kehitysvammaisen sisarensa tueksi perustamaa ja muidenkin yhteiskunnan heikompien jäsenten kohtelusta keskustelua herättelevää Sydän Paikaltaan - blogia.

Kehitysvammaisten ja vanhusten oikeuksien puolesta, blogin myötä on tullut esille perustaa tueksi myös Facebook-ryhmä. Liity siihen!

Jotenkin tuntuu sangen oudolta että ihmiset näyttävät liittyvän sankoin joukoin brändien ja kaikenmaailman hupivedonlyöntien "tykkääjiksi", mutta tänään tähän ryhmään on liittynyt vain kolme uutta ihmistä (vaikka useampikin jäsen on tehnyt sisäpiirilleen mini-jäsenhankintakampanjan)...

Ihmisten arvomaailma näyttäytyy kyllä ikävän pinnallisena niin reaalissa kuin netissäkin... mediakin jauhaa vain näennäisuutisia BB-talosta tai tanssiohjelmista...
"Poliitikot menivät laumoittain mukaan erään helsinkiläisen kahvilan pelastusoperaatioon. Sitä vastoin ketään heistä ei kiinnosta keskustella vammaisten tai muuten heikoilla olevien ihmisten asemasta ja oikeuksista.
Vähän sama Twitterin kanssa: iPhonen uudesta mallista vaahdotaan kuukausikaupalla, mutta kotimaan ihmisoikeustilanne ei juuri ketään hetkauta", toteaa Anja Alasilta ammattiblogissaan.
via @Tuija - Tuhat sanaa  @AnjaAlasilta fasilitoi keskustelua viranomaisten ja kansalaisten kesken kehitysvammaisten hoitamisesta ( http://bit.ly/aQMp0a )