4.10.10

Keskusteleva twitteröinti vs. julkkisten statuspäivitykset

Moni aktiivinen twitterin käyttäjä on huomannut julkkisten, poliitikkojen tyhjänpäiväisten statusilmoitusten olevan paljon epäkiinnostovampaa kuin meidän nettikansan tavisten tviitit.

Jos @TarjaHalonen täräyttää "Tulevaisuus tarvitsee tekoja nyt!" se on aika irrallinen huudahdus, kun sen vielä kaikesta päätellen on tehnyt Tarjan puolesta joku muu, se on aivan eriasia kuin meidän aktiivikäyttäjien vastavuoroiset keskustelut, verkottamiset, neuvonnat, verkkokoulutukset yms. muut aktiviteetit.

On ihan vilpittömästi sanottava että olen saanut paljon neuvoja, vinkkejä, koulutusta, hauskoja hetkiä ja sellaista informaatiota mistä ilman Twitteriä olisin jäänyt osattomaksi.

Kiitos teille rakkaat Twitter-kamut ja eläköön vastavuoroinen viestintä ihmiseltä ihmiselle!!! Tai robotilta ihmiselle (=syötteet)... :D

Paljon on mukana osaamatonta porukkaa, kuten tämä jonka jokainen viesti on "RSS-Feed disabled" (ns. ammattilaisten joukossa), mutta aina löytyy ihmisiä ja organisaatioita, jotka käsittävät mikroviestimisen.

Kun lähdet mukaan, muista että kerran viikossa tapahtuva nasevakaan verbaalinen laukaisu ei tuo sinulle seuraajia, vaan keskustelun on oltava aktiivista. On myös hyväksi että seuraat muita ja reagoit heidän sanomisiinsa, muuten homma on sama kuin menisit megafohin kanssa huutelemaan torille (älyttömyyksiä) tai kuten tässä huumoripläjäyksessä :)
Alla pari ruutukaappausta nykyisestä läppärisetupistani Twitterin seuraamiseen. Chrome-selaimessa Uusi Twitter (minulla vaihtui uusi käyttäliittymä aivan ensimmästen joukossa) ja selaimen Chromed Bird -lisäosa vastaustviittien editointiin. Näitä käytetään "päällekkäin". Huom. Twitterin seuraamiseen ei suositella Twitteriä (tietoturvasyistä), vaan jonkun appsin käyttöä, mutta jostakin syystä olen vastarannan kiiski tässäkin asiassa ja ajaudun aina Twitteriin Tweetdeckien, Seismicien ja muiden käyttöpaikkojen sijasta.


Riippuu tietysti omista mielenkiinnonkohdista mitä tai ketä kannattaa seurata, mutta pitkästä kokemuksesta voin kertoa että useinpien julkkisten tai poliitikkojen tviitit ovat täyttä tuubaa ja he kuvittelevat että että kokoukseen osallistumisen ilmoitus on se viesti mikä pitää kertoa. Ei ole vielä pällähtänyt päähän että olisi mielenkiintoisempaa kuulla mitä kokouksen tuloksena päätetään tehdä :)

Katri Lietsalan hyvä kirjoitus
http://www.gemilo.com/yritysblogi/poliitikot-twitterissa-keskustelu-viela-harvinaisuus/

RT @HeikkiHallantie Ainakin sen olen oppinut, että huomisen Hesarin voi lukea päivän mittaan Twitteristä tänään.:)

Outi Lammi "Blogissa: "Uusi Twitter – joko erillinen client tuli tarpeettomaksi?" http://trunc.it/bkrqn


Tosin säännön vahvistaa paras tviitti mitä olen tavannut
Just noticed Twitter keeps prompting me to "Add a location to your tweets". Not falling for that one. - Al-Qaeda