3.10.10

Sunnuntaiklassikko, musikaaliteemapäivä

Sunnuntaiklassikoiden musikaaliteemasoitto

Olen muistaakseni nähnyt kerran elämässäni musikaalin teatterissa livenä, jolla voinkin tässä briljeerata.
Lontoon Leicester Squarella 1978 Annie. Tässä kuitenkin linkki Aileen Quinnin tähdittämän 1982 elokuvan Tomorrow -versioon.
Taisipa olla näkemässäni sovituksessa Anniena Kacey Ainsworth"career is founded on theatre and began at the tender age of nine when she appeared in the musical Annie in the West End in 1978."

Seuraavana potpurissa on sulosoinnut West Side Storysta - Tonight
West Side Story -musikaalin ensi-ilta oli Broadwaylla sijaitsevassa Winter Garden teatterissa 26. syyskuuta 1957. Vuonnan 1963 Suomessa ensi-iltansa saaneessa samannimisessä elokuvassa filmitähti Natalie Woodin lauluosuudet dubbasi Marni Nixon. Estradiversiossa osassa oli Carol Lawrence.Seuraavaksi siirrymme ajassa eteenpäin mutta pysytellen edelleen rakkaustunnelmissa
JESUS CHRIST SUPERSTAR - I Don't Know How To Love Him - Yvonne Elliman
Tim Ricen ja Andrew Lloyd Webberin säveltämä rockooppera (onhan se musikaalikin?) ja edelliseen perustuva Norman Jewisonin ohjaama elokuva vuodelta 1973Koska yleinen hippeily ja sodanvastaisuus oli minulle kasvuilmapiiriä ja silloin odotettiin vesimiehen aikaa alkavaksi laitetaanpa vielä bonukseksi Aquarius, musikaalista Hair. Ensi-ilta Broadway Biltmore teatterissa 29. huhtikuuta 1968. Suomessa Reijo Paukun kohuversio 1969, jota en nuoren ikäni takia sitten nähnyt kun en 10-vuotiaana saanut äitin ja isän lupaa ja he eivät oikein olleet hippihenkisiä :DVesimiehen aika on astrologinen ajanjakso, jolloin Aurinko on kevätpäiväntasauksen aikana Vesimiehen tähdistössä. Ajanjaksot aiheutuvat maapallon prekessiosta eli pyörimisakselin kiertymisestä yhden kierroksen 25 800-25 920:n vuoden aikana, jona aikana kevättasauspiste ehtii sijaita kaikissa eläinradan 12 tähdistössä.
Astrologien mukaan mitään tarkkaa rajaa ei käytännössä ole, vaan siirtyminen merkistä toiseen tapahtuu huomaamatta. Esimerkiksi viiden asteen siirtymä eläinradalla vastaa jo noin 360 vuotta.
Astrologian mukaan Vesimiehen aika on solidaarisuuden ja yksilöllisyyden aikaa. Myös teknologia liittyy vahvasti Vesimieheen. Ilmaelementin merkkinä Vesimies edustaa korkeutta sekä henkisesti että fyysisesti. Maallinen työ ja sidonnaisuus tiettyyn maaperään vähenevät.

Lisätietoja musikaaleista saa Hirliin tarjoamasta mainiosta linkistä http://www.thebroadwaymusicals.com/