Pages

17.11.10

Itsetehty kuminamaustettu vuokaleipä

Perusohje: http://lillin.vuodatus.net/blog/1544649
tai varsinkin tämä mehevä vuokaleipä http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/53581/MEHEV%C3%84%20VUOKALEIP%C3%84

Perusohjetta voi muunnella kaapista löytyvien jauhojen mukaan. Minulla tässä mukana ruisjauhoja, vehnäjauhoja, neljänviljanryynejä, siirappia, suolaa (kuiva-aineita n. 8 dl), lämmintä vettä 0,5 litraa ja kuivahiivaa.

Taikina jätetään löysäksi, annetaan turvota ensin sekoitusastiassa ja myös vuokassa, paistetaan voidellussa vuokassa n. puoli tuntia 200 asteisessa uunissa.

Mausteeksi halusin laittaa kuminaa, mikä käy leipään tosi hyvin.

Maultaan aivan älyttömän hyvää, mutta ryyneistä ja tuoreudesta johtuen kaupan valmiiksi leikattuun leipään verrattuna vaikeammin viipaloitavaa leipäveitsellä.
Posted by Picasa