1.6.11

Terveisiä reaalista


Kissamaun synttäriruusu, puistolemmikkejä ruusupuskan alla, viinimarjoja on tulossa kovasti - jos pölytys onnistuu, saunan pukuhuone, pihasauna vielä ilman kesäkukkia, Marilyn-verho ja Ulpukka-kissa.
R.I.P. Marilyn Monroe, syntyisin Norma Jeane Mortenson Kesäkuun 1, 1926 – Elokuun 5, 1962  - tänään tuli siis 85 vuotta Marilynin syntymästä. Happy B-Day!

Tyttäreni Kissamau käväisi Jyväskylässä ja sen kunniaksi vietin muutaman netittömän päivän.

Päätimme molemmat alkaa perinneruusuharrastajiksi ja alkajaisiksi otimme pistokkaita pihassa jo olevista ruusuista - minullahan on useampikin iso Hansa, Juhannusruusu, Valamo ja Pimpinellifolia-sukuinen kertomaton tummanpunainen mitä täällä on vanhastaan paljon (Burnet?) ja Flammentanz.

Teimme valmiiksi 'ruusuportin' - 7,50 euron LIDL-tekele. Niin, kevyt rakenne ja huonosti toisiinsa sopivat osat että en suosittele kenellekään. Ajattelin panna siihen Pohjantähti-ruusun, mutta ei tuo hökötys taida sellaista kestää.

Mökillä korjasimme Kissamaun kanssa kahteen naiseen tienpätkän jossa raskaassa puulastissa ollut kuorma-auto oli kyntänyt perälaitaa myöten. Siirtelimme muutaman tonnin maata toiseen paikkaan. Hyötyliikuntaa, toden totta.

Korjasimme kaatumaisillaan olleen halkopinon jonka kattopellin tuuli oli heittänyt metsään (jota aikamme tehtyämme huomasimmekin että jälkimmäisessä pinossahan olikin västäräkin pesä! Otimme sen talteen siksi aikaa kun viimeistelimme kasan ja panimme sen siististi samaan paikkaan. Tintti tuli siihen ihmettelemään ja toivomme vilpittömästi että se ei pienestä suutu...)

Teimme paljon muutakin, saunottiinkin - joten netin käyttö jäi muutaman päivän ajaksi. Ei vieroitusoireita kun on elämäkin.