Prototyyppi. Hyvä maku, hyvä koostumus, mutta ohje vielä summittainen.
Talkkunaleipä
2 dl vesi
½ pussia kuivahiivaa
1/4 dl siirappia
½ tl suolaa
1 dl talkkunaa
1 dl vehnälese
n. ½ dl rypsiöljyä
n. 3-4 dl vehnäjauho
Taikinasta tehdään erittäin löysä (niin löysä että ei kykenisi leipomaan sämpylöiksi)
Kaadetaan taikina reilusti ruisjauhotetulle leivinpaperin keskelle pellillä, jolloin se leviää noustessaan melkein koko pellin kokoiseksi lättänäksi. Levitetään taikinan päällekin paksu ruisjauhokerros, jonka PÄÄLLEKIN laitetaan leivinpaperi ettei pyyhe tartu leipään. Laitetaan kohoamaan lämpimään vedottomaan paikkaan pyyhkeellä peitettynä jolloin leipä leviää lähinnä suuremmalle alueelle, ei niinkään ylöspäin (2 tuntia?).
Kun leipä on turvonnut paistetaan 220 astetta, n. 15-20 minuuttia ( kun on kypsä).
Kypsästä leivästä leikataan säteittäin palasia (kuten kuvassa).
Kissamaukin sanoi että ihan hyvää. Leipä tuli syötyä mökkieväänä.