23.11.06

Miksi luen blogeja ( + edit)


Miksi luen blogeja

via PopuLAARI by Lurker on Nov 20, 2006
Lurker pyytää esittämään kolme syytä miksi luen blogeja...
  1. Blogit ovat ajan hermolla

    Ota joku hyvä reader (Wizz ja GoogleReader tämänhetkiset suosikkini) ja tilaa blogi aina kun löydät jonkun mielenkiintoisen. Eipä aikaakaan kun ole haalinut sellaisen paletin että kaikki aikasi tuhraantuu kaikenlaista mielenkiintoista sälää setviessä. Kun uutinen on vihdoin jossain paperilehdessä, voit tuhahtaa PÖH, mähän luin tosta jo neljä päivää sitten.

  2. Blogit johtavat uusiin paikkoihin

    Linkittäminen vie sinut varmasti poluille joita et olisi voinut kuvitellakaan. Valitse juttu jolla on mielenkiintoinen otsikko, lue se. Varmastikin siellä viitataan jonnekin, lue sekin.

  3. Blogit puhuvat suoraan ihmiseltä ihmiselle ilman välikäsiä

    Blogeissa ei suodateta tietoja yhtä paljon kuin joukkotiedotuksessa, jossa joku jolla on joku intressi kertoo joukolle ihmisiä asioista jonkun näkemyksen. Blogeissa kaikki kertovat suoraan omia näkemyksiään toisilleen ja kommentoivat jopa reaaliajassa lisätiedoin. Valokuvia käytetään havainnollistamiseen. Voit verrata ristiin erilaisia ryhmiä edustavien näkemyksiä ja joku utelias kansalaisjournalisti pöllähtää aina paikalle kun alkaa tapahtua. Absoluuttista totuutta ei olekaan vaan totuus on erilaisten tilanteiden aiheuttamien näkemysten ja kokemusten sillisalaatti. Elä mukana.
P.S. Ainakin Neulekirppu ja Verkkolehden Kirsi ovat kirjoittaneet myös tästä aiheesta.
EDIT 23.11.2006 Lukekaa myös kommentit - tähän on tullut hyvä keskustelu. Muutettu aika tuoreemmaksi. Alkuperäinen postitus oli 20.11.2006