27.11.06

Viikkovitonen 48/06, selain


Viikkovitosen kyselijä Skrubu makaa rannalla nauttien hiekasta ja lämmöstä ja on päättänyt udella surffilaudasta. Hän kysäisee "millä sinä livut pitkin internetin aallokkoa"?
  1. Mitä selainta (/selaimia?) käytät? Miksi?
  2. Onko sinulla aloitussivuna jokin tietty sivusto (mikä?), vai pidätkö uuden ikkunan sisältönä ihan vaan tyhjää sivua (miksi ihmeessä)?
  3. Onko selaimessasi jotain lisäkilkkeitä, jos on, niin mitä?
  4. Oletko muuttanut selaimesi asetuksia mitenkään (esim. kirjasinkokoa)?
  5. Kuulutko niihin jotka selaavat selainikkuna niin suurena kuin vaan monitorille mahtuu, vai pidätkö ikkunaa pienempänä (jos näin, niin miten isoa selainikkunaa tapaat käyttää)?
  1. Mozilla Firefox on ykkönen, kotisivujen testivilkaisuun IE (käytän vain aniharvoin Karviaismarjakiisselin leiskanmuutosten yhteydessä tarkastamiseen ettei sinne jää ongelmia, muilla selaimilla en viitsi edes tsekata).
  2. Alotussivuna on töissä Google (koska tarvitsen sitä paljon) ja kotona GoogleReader.
  3. Lisäkilkkeinä Tuliketussa Wizz RSS ja StumbleUpon sekä DOM Inspector.
  4. Minulla on 1280*1024 -resoluutio, käyttiksen pienet fontit käytössä, mutta selaimen normaalit. Wizz'n kolme ikkunaa vievät vasemmasta laidasta kuudenneksen ja iso selainikkuna siis leydestä 5/6-osaa ja täysi korkeus. Kuva ilmeisesti selventää asian paremmin kuin sanallinen sepustus.
  5. Tällainen on normaali selaamistyyli, en juurikaan käytä aivan täysikokoista ikkunaa. Selaan ensin RSS-virrat ja sitten lähden hetkeksi poukkoilemaan linkistä toiseen. Avaan linkit aina uuteen ikkunaan, jonka suljen kun olen nähnyt tarpeeksi.