6.12.06

Jyväskylä

Jyväskylä
Originally uploaded by Scilla^.
Tämä ei ole minun ottamani kuva vaan toinen 40100-bloggaaja Scilla oli ladannut Flickriin muutaman kuvan Jyväskylässä järjestetystä Itsenäisyyspäivän paraatista. Itse en kerennyt menemään.
Originally uploaded by Scilla^

Olen tänään mm. seissyt kumpparit jalassa kaivelemassa ojia pihassa, johon meinaa taas tulla tulva kun kaikki lumet on sulaneet ja naapurinmiehen (K) avustuksella nostimme liiterin oven saranoilleen. Yritettiin yhtenä iltana ukon kanssa kahdestaan, mutta se oli liian painava minulle, nyt meni helposti.

Kaikenlaista puuhaa... Ilmavoimien ylilennon aistin kyllä äsken kuulon kautta - pilvien takia mitään ei näkynyt. Me asutaan tässä Jyväskylän lentokäytävän alla, tästä menee aina päivittäin paljon koneita yli. Ei mitenkään häiritsevää lukuunottamatta Suurajojen pörrääviä helikoptereita joihin herää kesken unien.

Kuvahan on Jyväskylän Yliopistonkadulta ja siinä on myös entinen opinahjoni Jyväskylän Norssi, jossa kulutin vuodet 11-19 vee, tai jotain... Keskikoulu ja lukio siis.

EDIT klo 16.39:
"Iäkäs mies kuoli jäätyään panssarivaunun alle valtakunnallisessa itsenäisyyspäivän paraatissa Jyväskylässä.

Helsingin Sanomien haastattelemien silminnäkijöiden mukaan mies oli aluksi istunut Vapaudenkadun varteen laitetuilla irtopenkeillä, minkä jälkeen hän oli noussut ylös, kävellyt ajoradalle ja mennyt polvilleen ja makuulle vaunun alle. Lehtitietojen mukaan mies oli kutsuvieraana ollut sotaveteraani.

Onnettomuus sattui ohimarssin aikana aivan vastaanottokorokkeen lähellä kello 13:n jälkeen. Mies toimitettiin nopeasti ambulanssilla Keski-Suomen keskussairaalaan, jossa hänet todettiin kuolleeksi.

Puolustusvoimien pääesikunta on toistaiseksi kieltäytynyt kommentoimasta tapausta. Pääesikunnan päivystävän tiedottajan mukaan tapaukseen liittyy tässä vaiheessa paljon avoimia kysymyksiä, jotka kuuluvat poliisin tutkittaviksi." VIA (STT) Iltasanomat