6.12.06

Viikkovitonen 49/06


Kas, vuoden viimein kuukausi on pärähtänyt käyntiin ja jouluvalot syttyvät joka niemeen, notkelmaan, kauppaan ja jopa nettiin. On ensimmäisen adventin jälkeinen maanantai ja Viikkovitonen kävelee pitkin lumettomia katuja miettien tulevaa.
  1. Onko sinulla joulu- tai adventtikalenteri (millainen)?
  2. Jokos on pikkujouluja juhlittu?
  3. Mitä mieltä olet itsenäisyyspäivän vastaanotosta presidentin linnassa?
  4. Ajattelitko katsoa linnan juhlia telkusta (kerro toki miksi), vai oletko ehkä jopa menossa itse paikan päälle, juhlimaan tai mellakoimaan?
  5. Entä onko kaikki joululahjukset jo hankittu? Hämääkö se että yli 300 kauppaa aikoo pitää ovet aattona kiinni?
  1. Netissä on Aku Ankka -kalenteri ja Valtiotornin Ainoa Oikea Joulukalenteri. Paperista kalenteria ei ole.
  2. Neulanreikävalokuvauskerhon pikkujoulut oli 1.12. Kivat kekkerit, joissa ruokapuoli oli todella runsas ja tunnelma katossa. Juomaksi minulle riitti glögikupponen, kun olin autolla liikkeellä ja piti olla autoilukunnossa myös seuraavana päivä klo 5 aamutuimaan. Töissä ei ole pikkujouluja vaan menemme viimeisenä työpäivänä iltapäivällä jonnekin ravitsemusliikkeeseen ruokailemaan pikkuporukallamme.
  3. Linnanjuhlat on aika kaamea perinne mauttomine prinsessakolttuineen. On jotenkin sairasta että edustuksellisessa demokratiassa minullakin on joku edusmies joka juhlii ja pätee minunkin puolesta kyseisessä nousukasmaisessa kalaasissa. Nekin rahat voisi käyttää paljonkin paremmin kuin mainituissa kekkereissä. Köyhien itsenäisyyspäivänjuhla sen sijaan saa varauksettoman kannatukseni.
  4. En aio katsoa linnanjuhlalähetystä, on tullut sitä seurattua vuosien mittaan kiintiö täyteen. Uutisten aikana tulee kuitenkin väkisinkin varmaan seurattua "parhaat palat". Siltäkään ei voi välttyä että media retostelee kinkereitä vielä monta viikkoa tyyliin- "Kuka lähti Matin tai Saulin kanssa jatkoille".Mellakoimaan olen liian vanha ja rauhaarakastava, mutta anarkistien ärtymys on toisaalta aivan ymmärrettävää ja "kapinalla" oikeutuksensakin juhlavieraiden valinnan viitekehyksessä.
  5. Lahjuksia en aio hankkia, piste. Lapsi, joka on jo aikuinen saa vähän fyrkendaalia millä saa hemmotella itseään. Yritän olla ystävällinen ja myötämielinen läheisilleni joulunaikaan tavallista enemmän, siinä panostukseni. Kaupat saavat minun puolesta olla kiinni tai auki, minun rahojani ne eivät tule saamaan.