Pages

6.12.06

On maamme köyhä, siksi jää


Valtiolippu on joko suorakaiteen muotoinen tai kolmikielekkeinen.

Suorakaiteinen valtiolippu on muuten samanlainen kuin kansallislippu, mutta ristin sakaroiden leikkauskohdassa on Suomen vaakuna neliönmuotoisella pohjalla. Vaakunan punaisen pohjan ja lipun sinisen ristin välissä on ohut keltainen reunus, jonka leveys on 1/40 ristin sakaran leveydestä (eli 3/40 mittayksikköä). Suorakaiteinen valtiolippu on tarkoitettu valtion viranomaisille (mm. eduskunta, valtioneuvosto, eräät tuomioistuimet, lääninhallitukset, diplomaattiset edustustot ulkomailla ja valtion korkeakoulut) ja valtion aluksille (mm. jäänmurtajat). Lähde Wikipedia

Oi maamme, Suomi, synnyinmaa,
soi, sana kultainen!
Ei laaksoa, ei kukkulaa,
ei vettä rantaa rakkaampaa,
kuin kotimaa tää pohjoinen,
maa kallis isien!
Sun kukoistukses kuorestaan
kerrankin puhkeaa,
viel lempemme saa nousemaan
sun toivos, riemus loistossaan,
ja kerran, laulus synnyinmaa
korkeemman kaiun saa.
Maamme-laulu. Lisätietoa Maamme-laulusta Wikipediassa

Hyvää itsenäisyyspäivää! On maamme köyhä, siksi jää...

Tuoreen tutkimuksen mukaan Suomi kuuluu köyhimpien länsimaiden kastiin. Suomalaisten ostovoima on heikointa koko teollistuneessa maailmassa.
"5.12. 15:00 Suomalaiset eivät kuulu maailman rikkaimpiin 39 000 dollarin keskimääräisellä omistuksellaan, kertoo YK-alaisen Wider-instituutin tänään julkaistava tutkimus (press release, pdf).

Varallisuuden kärkisijaa pitää Japani. Kaikkien muiden pohjoismaalaisten vauraus on suomalaisia huomattavampi.

Länsimaista Suomi kuuluu köyhimpien maiden kastiin.

Ostovoimaltaan Suomi sijoittuu viimeiseksi, kun vertaillaan 24 rikkaimman OECD-maan tilannetta. Ostovoimaisin maa on Luxemburg; Ruotsi ja muut Pohjolan maat päihittävät Suomen ostovoimankin.

Helsingissä toimivan Widerin tutkimus on maailman ensimmäinen varallisuuseroja tutkiva selvitys. Varallisuudeksi laskettiin vuoden 2000 kiinteistöt, talletukset ja arvopaperit, joista vähennettiin velat.

Tutkimuksen mukaan maailman varallisuus kasautuu hyvin harvoille henkilöille. Rikkain prosentti maailman väestöstä omistaa 40 prosenttia kaikesta varallisuudesta, mitä on maan päällä.

Tähän rikkaiden prosenttikerhoon kuuluu 37 miljoonaa ihmistä, joista enemmistö asuu Yhdysvalloissa ja Japanissa."

Lähde Taloussanomat