9.1.07

Kuka Veijo Salmi?


Obeesia kysyi edellisen päreen kommenteissa: "Mistä Veijo Salmi sai nimensä?" Itseasiassa tarinaa ei ole koskaan valotettu täällä ja se on ollut vain sisäpiirin tiedossa...

Televisiossa oli takavuosina (1993-1995) Raija Orasen romaaniin perustuva sarja Puhtaat valkeat lakanat. Siinä oli vävypoikana Veijo Salmi (näyttelijä Ismo Apell). Sarjahan kertoi Raikkaan yrittäjäperheen saagan.

Tämä vävypoika Veijo Salmen roolihahmo oli Kissamaun, mieheni ja minun suuri suosikki eräistä omalaatuiseen huumorintajuumme liittyvistä syistä johtuen. Tulevan kissan nimi oli siis päätetty jo ennenkuin Veijo oli edes syntynyt. Kun sitten haimme Veken lapsuudenkodistaan Tikkakoskelta, ilmoitimme luovutustilaisuudessa että Veijo Salmi lähtee nyt uuteen kotiin. "Hei hei, Veijo!", totesi perheen tytär vilkuttaessaan kissanpennulle. He olivat kutsuneet Vekeä Riiviöksi. Vekellä on myös perhepiirissä nimet Tsyn ja Dynny Dyndym.

Tyyne Puustinen oli taas se henkilö Salkkareissa, jonka murhaa tutkittiin aivan ensimmäisen tuotantokauden alussa, Sakua (näyttelijä Jasper Pääkkönen) ainakin epäiltiin. Meillähän asuu Tyyne-Amalia Puustinen-Rutinoff, hänen osakaimansa. Tyyne on tuttavallisesti Tynksy, Lyyde tai Lyyne Pyyne (myös variaatio Lyyde Pyyde).

Tähän postaukseen liitetään iltapäivällä kuvat Veijo Salmesta ja Tyyne-Amalia Puustinen-Rutinoffista, kunhan pääsen kotiin omalle tietokoneelle.