16.2.07

Hiljainen kapina

Kuvan nyt ei ole tarkoituskaan olla erityisen nuorekas, onhan kuvassa lähes viisikymppinen täti-ihminen, mutta jutusta ilahduin suuresti.

Nuorissa kytee hiljainen kapina (Taloussanomat)
via Ampparit.com / Uusimmat on Feb 15, 2007

Piti laittaa tämä jo eilen, mutta kone rupesi jotakin temppuilemaan kesken kaiken. Radikaalina ja anarkistisena kukkahattutätinä lietson mielelläni lisääkin tämäntyyppistä maailmanparantajien hiljaista kapinaa. Hyvä, hyvä nuoret!

"Suomalaisten 15–25-vuotiaiden nuorten keskuudessa kytee hiljainen kapina, kertoo Kansallinen nuorisotutkimus. Kapina ilmenee poikkeuksellisen voimakkaana tyytymättömyytenä työelämän ja koulutuksen tehokkuusvaatimuksia, kaupallisuutta, markkinointia ja kiireen kulttuuria kohtaan. -clip-
Noin puolet nuorista suhtautuu markkinointiin kielteisesti. Pinnallisuus ja trendikkyys ärsyttävät etenkin älyköiksi, maailmanparantajiksi ja kapinallisiksi luokiteltuja ryhmiä.-clip-
Työelämään siirtymässä olevasta sukupolvesta on odotettu eläkeongelman ratkaisijaa. Suomalaisnuoret eivät vaikuta erityisen halukkailta lunastamaan päälleen kasattuja odotuksia."
Toinen uutinen ei ole ollenkaan ilahduttava.
EK: Ammattitaitoisesta työvoimasta pula
via Aamulehti / Uutiset on Feb 15, 2007

"Elinkeinoelämä vaatii oppisopimuskoulutuksen kaksinkertaistamista. Syynä on nopeasti paheneva pula ammatillisesti pätevästä työvoimasta.

Elinkeinoelämän keskusliiton mukaan tilanne on pahempi kuin kertaakaan 1990-luvun laman jälkeen. Yli kolmasosalla EK:n jäsenyrityksistä oli viime vuonna rekrytointivaikeuksia.

Pulaa on etenkin toisen asteen koulutuksen suorittaneista." STT

Voi voi ja lämmin leipä. Sen minkä minä olen lehdistä katsellut avoimia työpaikkoja niissä on kyllä hirveästi vaatimuksia ja toiveita tyyliin

"Your duties include planning and coordination of calendars, meetings, making travel arrangements, handling telephone and mail traffic. You will actively communicate inside the company and with external partners in HR related matters. Your tasks include planning and creation of presentation material and a concrete contribution in various HR campaigns and training programs.
We are looking for an experienced candidate who has excellent computer skills, especially Microsoft Office applications. You have experience in working in a global business environment, and your way of working is structured even in stressful situations. You have good ability to prioritize and you get things done efficiently. You have a bachelor level education (e.g. HSO-sihteeri or tradenomi, HSO). Our international business environment requires fluent spoken and written English."

TAI

Tehtäviisi kuuluu mm:

 • asiakkuuksien laskutuksen kehittäminen
 • erilaisten laskutusprojektien vetäminen
 • laskutuksen koordinaattorina toimiminen
 • maksamisen ratkaisujen kehittäminen

Odotamme, että sinulla on:

 • kokemusta projektityöskentelystä
 • kaupallinen koulutus (esim. tradenomi)
 • tuntemusta eri laskutusjärjestelmistä
 • neuvottelu- ja organisointitaitoa
 • halua ja kykyä viedä asiat loppuun asti
 • peräänantamatonta asennetta
 • tavoitteellisuutta tehtäviesi hoidossa

Tarjoamme sinulle:

 • haastavan työympäristön
 • mahdollisuuden kehittää ja laajentaa osaamistasi
 • työpaikan aktiivisessa ja ammattitaitoisessa tiimissä.

Niinpä niin... nämä hommat kävisi esim. mun tradenomikoulutukselle ja 20-vuotiselle työkokemukselle MUTTA kun kokemusta siitäkin ON ihan omiksi tarpeiksi - niin eipä ole aivan valtavasti kiinnostusta tuollaisiin dynaamisiin organisaatioihin lähteä jotka vain imaisevat sinut ihan naatiksi niin että et jaksa nauttia vähäisestä vapaa-ajastasi.

Siinäpähän etsivät! Ovatkin tottuneet siihen että ennen oli hattu kourassa jonoa oven takana, josta sai ylimielisesti valkkailla parhaat päältä.