15.2.07

Laitonta touhua, tai sitten ei

Olen mielenkiinnolla seurannut tuota oikeudenkäyntiä EFFI ry:n (Electronic Frontier Finland) "laittomasta" rahankeräksestä.

  • Siis heidän nettisivuilla oli näkyvissä pankkitilin numero - ja nyt oikeudessa väitetään että heillä on ollut laiton rahankeräys ja käräjäoikeuden vapauttavan päätöksen jälkeen syyttäjä on valittamassa hovioikeuteen.

Siis haloo - missä tässä on se järjen hiven!!!!!? Täällä Suomessa on tuo lainsäädäntö käynyt viimevuosina sellaiseksi ettei normaalia voimakkaammalla oikeudenmukaisuuden tunteella varustettu ihminen enää kykene seisomaan tuollaisen lainsäädännön takana ollenkaan. Lainkunnioitus on kyllä vähentynyt omaltakin osaltani vaikka minulle on lapsesta lähtien ollut hyvin selvää mikä on oikein ja mikä on väärin.

Jos lainlaatija toimii elinkeinoelämän pillin mukaan pomppien, niin luonnollisena jatkumona tälle juuri EFFI ry, joka piti Lex Karpelaa säädettäessä suurinta ääntä tavallisen ihmisen puolesta haastetaan oikeuteen tällaisen tekaistun syyn varjolla. Siis miettikää nyt... Jos vaikka minä ilmoittaisin nettisivuillani jonkun pankkitilin numeron ja joku keksisi tallettaa sinne rahaa, niin olisiko se teidän mielestänne laitonta rahankeräystoimintaa? No ei varmaan olisi, tuonhan nyt tajuaa vauvakin (muttei näköjään juristit).

"Yhdistystä oikeudessa puolustanut Mikko Välimäki Turre Legal oy:stä kommentoi: "Syyttäjä ilmoitti haluavansa ennakkotapauksen. Sen hän saikin. Hinnaksi veronmaksajille tuli tosin yli 10 000 euroa oikeudenkäyntikuluina kolmelle puolustusjuristille puhumattakaan poliisin hukkaamista resursseista."
Nyt sitten on tämä uusin tapaus jossa Lex Karpelan tiimoilta keskusteleminenkin on rikos...Zachella on hyvä linkkilista juttuihin.

EFFI ry:n puheenjohtaja ja Keski-Suomen äänestysalueen kansanedustaehdokas Tapani Tarvainenkin toteaa blogissaan: "Luulisi tyhmemmänkin jo tajuavan, että jos tekijänoikeuksien suojelemiseksi pitää kieltää keskustelukin sitä uhkaavista aiheista, jossain on menty metsään ja pahasti. Koko ajatus, että sinänsä laillisesta toiminnasta keskusteleminen voi olla laitonta, on täysin järjetön länsimaisessa demokratiassa 2000-luvulla."

Siis mikä EFFI?
  • Electronic Frontier Finland ry on perustettu puolustamaan kansalaisten sähköisiä oikeuksia. Tällaisia ovat esim. oikeus sensuroimattomaan viestintään, kohtuullisiin käyttöehtoihin digitaalista sisältöä ostettaessa sekä vapaus kehittää ja julkaista avoimia tietokoneohjelmia. Yhdistys herättää keskustelua ja pyrkii vaikuttamaan muun muassa lainsäädäntöhankkeisiin sananvapaudesta ja tekijänoikeudesta Suomessa ja Euroopassa. Mielestämme yksityisyyttä ei saa rikkoa, spämmäys tulee kieltää ja ohjelmistoideapatenteista on enemmän haittaa kuin hyötyä.