17.2.07

Kynäilymeemi

Kameraveneen Marilta löytyi tällainen meemi, joka on kai alkujaan täältä:

  • * 1. Milloin olet viimeksi kirjoittanut kirjeen?
  • * 2. Milloin olet viimeksi kirjoittanut enemmän kuin viisi lausetta kynällä?
  • * 3. Koska olet kirjoittanut viimeksi kaunokirjoitusta?
  • * 4. Milloin olet viimeksi teroittanut lyijykynän?
  • * 5. Koska olet viimeksi ostanut kynän?

Vastaukseni:
  1. Omin sanoin kynällä kirjepaperille kirjoitetun kirjeen lähetin varmaankin viimeksi edellisellä vuosituhannella. Lepis on ainakin aikoinaan saanut minulta melkoisen valikoiman paksuja kirjeitä.
  2. Kokonaisia lauseita olen kynän ja paperin kanssa varmaankin kirjoittanut viimeksi ammattikorkeakoulussa vuonna 2002. Erilaisia ytimekkäitä työmuistiinpanoja teen jokaisena arkipäivänä nykyäänkin kynän ja paperin kanssa, mulla on niille lehtiökin käytössä. Niitä samoja muistiinpanoja on myös töissä tietokoneella puhtaaksikirjoitettuna.
  3. Siistiä kaunokirjoitusta yritin viimeksi kirjoittaa n. kuukausi sitten kirjekuoren päälle kun lähetin Kissamaulle yhden paperin postissa. Ne päivittäiset muistiinpanotkin teen "kaunolla" eli omalla käsialallani, joka on aika "persoonallista".
  4. Käytän nykyisin niiden työmuistiinpanojen tekoon täytelyijäriä, kotona taas tossa pöydällä on muutama "roller tip pen". Lyijytäytekynää ei tarvitse teroittaa, vaan sököttää lisää terää napista painelemalla. Tavallisen lyijärin teroitin siis varmaan silloin ammattikorkeakouluaikana.
  5. Nuo rollertippen-malliset kynät ostin n. pari vuotta sitten. Ilmeisesti en ole sen jälkeen kyniä ostellut.