21.2.07

Slave Britain - valokuvanäyttely

  • St Paul’s Cathedral
    Ludgate Hill, EC4
    020 7236 8357
    Slave Britain Coinciding with the 200th anniversary of the abolition of the slave trade in the UK, Panos photographers Karen Robinson and David Rose investigate the reality of human trafficking in this country today. There is a £9.50 admission charge to the cathedral.
    21 February to 29 March VIA http://www.bjp-online.com/

"Kun Britannia valmistautuu juhlistamaan orjuuden loppumisen 200-vuotisjuhlia, uusi Panos valokuvanäyttely Slave Britain (Britannian orjat) St. Paul's Katedraalissa Lontoossa paljastaa kuinka ihmiskauppa on katkeraa todellisuutta tuhansille naisille, miehille ja lapsille Englannissa tänäkin päivänä. Slave Britain -näyttely taiteellisesti dokumentoi uhrien päivittäistä elämää ja tapahtumapaikkoja ja kutsuu lopettamaan tämän laittoman 21-vuosisadan ihmiskaupankäynnin.

Näyttely on kootty Panos Picturesin toimesta yhteistyössä Amnesty Internationalin, Anti-Slavery Internationalin, Eavesin ja Englannin Unisefin kanssa.
Karen Robinsonin ja David Rosen kuvat edustavat harvinaista ja intiimiä näkökulmaa tämän nopeimmin kasvavan modernin ajan orjuuden syntymekanismeihin ja tutkii sen tuhovoimaa ihmisten elämässä." VIA Slave Britain

Jos olisin Lontoossa näinä päivinä menisin ainakin katsomaan tämän, mutta kuviahan on netissäkin. Aihe on todella vakava. Tämä on yksi niistä kysymyksistä joista minulle on muodostunut käsitys siitä että meidät on petetty. Muistan elävästi kun kansakoulussa opettajat väittivät että orjuus on ollut historiaa jo satoja vuosia. Ja hitot! Kyllä nousee adrenaliini kun joku tulee väittämään että prostitioidut suorastaan nauttivat palveluammatistaan ja että ihmiskauppaahan ei Suomessa ole. Avatkaa nyt silmänne jo!

"Rikollisliigojen käsissä usein vasta teini-iässä olevista tytöistä tehdään natashoita, länsimaisten miesten tyydyttämiseen tarkoitettuja seksinukkeja. Lukuisat itäeurooppalaiset tytöt tarttuvat kotimaassaan lehti-ilmoitusten antamiin lupauksiin tarjoilijan tai kotiapulaisen töistä rikkaissa länsimaissa. Heidän unelmansa kuitenkin murskautuvat: hyväuskoiset tytöt joutuvat järjestäytyneen seksibisneksen vangeiksi. Kauniita tyttöjä myös kidnapataan seksiorjiksi länsimaisiin bordelleihin." VIA Amnestyn Suomen sivut.