4.3.07

Hobbyworldunited

UNIQUE HOBBY WEBSITE SURFS THE WAVE OF SUCCESS
via The News is NowPublic.com - World: just-in by Chrisel on Mar 04, 2007

"Exclusive Newly launched website Hobbyworldunited.com has just announced the introduction of another hobby category, ‘Water Activities’, which encompasses Sailing, Water Skiing, Canoe & Kayaking, Surfing and Jet Skiing etc. In just 8 weeks members from 20 countries covering 5 continents..."

Enpä nyt vielä liittynyt että en tiedä pitäisikö oikein suositella lämpimästi jokaiselle - mutta näyttäisi siellä ainakin olevan monien nettituttujeni harrastukset esillä, on valokuvausta, kortintekoa, nukketaloja, purjehdusta, melontaa jne. :D

Ilmeistä innostusta ja mielenkiintoa harrastussaitti on kumminkin herättänyt kun kävijöitä on ympäri maailmaa 14000 kuussa ja sivulatauksia n. 12000 päivässä parin kuukauden ikäisellä palvelulla.

EDIT 6.3.2007 klo 18:
Kiireestä postausajankohtana johtuen jäi sekin olennainen informaatio paljastamatta että tämä on sitten sitä kansalaisjournalismia eli tennarijalkaisten kamerakännykällä varustettujen tiedotushaluisten kanava on tarjonnut tämän uutisen. Kanadalaistaustainen NowPublic.com pyytää sisältöä uutisverkkoonsa elämäntapareporttereilta (vert. elämäntapaintiaani) maapallonlaajuisesti. Vuodessa siitä on kasvanut varteenotettava toimija, jolla esim. Hurrikaani Katriinan aikana oli paikalla satoja toimittajia eli huomattavasti enemmän kuin valtamedialta. Se saa materiaalia tuhansilta ihmisltä 140:stä maasta. Hiljattain Associated Press (AP) teki sopimuksen että se hyppää käyttäjien tuottaman sisällön paraativaunuun yhdessä NowPublic.comin kanssa, joka kuvailee itseään näin: crowd-sourced, participatory news network with 60,000 contributors.

  • "NowPublic is a participatory news network which mobilizes an army of reporters to cover the events that define our world. In twelve short months, the company has become one of the fastest growing news organizations with thousands of reporters in over 140 countries. During Hurricane Katrina, NowPublic had more reporters in the affected area than most news organizations have on their entire staff. NowPublic Technologies, Inc. is a Vancouver-based company. The company owns and operates NowPublic.com, which showcases its platform for citizen journalism.", todetaan sivuston kuvauksessa.
  • "Apart from video sharing sites, however, there is no dominant player for aggregating user-generated news stories and photos", todetaan PDNonlinen jutussa.
Videonjakosaitteja lukuunottamatta ei ole dominoivaa pelaajaa kansalaisjournalistien uutis- ja kuvamateriaalin kentällä. Pari kuukautta ennen tätä (=ennen helmikuun alkua) Reuters ja Yahoo julkaisivat oman viritelmänsä You Witness News. Jutut ovat vielä kovin hajanaisia aiheiltaan, mutta kun alkaa tapahtua niin varmasti paikalla on myös heppu joka alkaa suoltaa Pulitzer-tasoista journalismia välittömästi.