6.6.07

Jyrki-boylla salaista tietoa ja alv-ale Kankkulan kaivoon


Katainen tietää jotain, mitä sinä et tiedä (Talouselämä)
via Ampparit.com / Uusimmat on Jun 06, 2007
Viime kerralla huomattiin että heti kun ruma sana sanottin ääneen se olikin jo päällä. Nyt Jyrki-boy leikkii lapsellista salailupeliä. Pitää saada äveriäimpien perijöiden verohelpotukset vielä äkkiä voimaan ennenkuin "nakki napsahtaa" ja sukelletaan laman syövereihin.

"Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) on viime aikoina varoitellut Suomen talouden ylikuumentumisesta, vastoin useimpien muiden talousennustajien ja pankkien näkemyksiä.

Keskiviikon Kauppalehdessä Katainen perusteli näkemyksiään sillä, että hän on "saanut suomalaispankeilta tietoa, joka on pimitetty suurelta yleisöltä".

"Todennäköisesti pankit eivät sano julkisuuteen samaa, mitä he ovat minulle sanoneet. Taloustilanteessa on nyt jotain samaa kuin kaksikymmentä vuotta sitten", Kauppalehti siteeraa Kataista.

Lausunto on huolestuttava parillakin tavalla.

Ilmeisen huolettava se on siksi, että tietenkään ei ole hyvä, jos nyt elämme 1980-luvun lopun toisintoa. Merkit ovat ilmassa: työmarkkinat ovat kireät, asuntolainat kasvavat toistakymmentä prosenttia vuodessa koronnostoista huolimatta ja kotitaloudet velkaantuvat.

Talousviisaat, pankit etunenässä, ovat kuitenkin toistuvasti viime vuosina lausuneet, että talouspuuro ei ole kiehahtamassa pohjaan. Mitäs peliä se sellainen on, jos pankit januskasvoisesti kertovat yhdellä suulla julkisuuteen kaiken olevan hyvin ("Ottakaa lisää asuntolainaa!") ja toisella suulla yksityisesti ovat huolissaan, mennäänkö nyt sittenkin liian lujaa."

Vain puolet kampaamoista siirsi alv-alennuksen hintoihin
via Ilta-Sanomat 20 uusinta uutista on Jun 06, 2007
Eli niinhän siinä kävi kuten arvelinkin. Kauppiaat ottivat alv-alen itselleen sen sijaan että se olisi välittynyt sellaisenaan kuluttajille. Törkeätä! Sanoisin tuohduksissani että kavalluksen tunnusmerkistö alkaa olla täynnä.

Sama toteutuu myös kaavaillun elintarvikkeiden alv-alen osalta. Siis pidän kyllä rehellisesti sanottuna melkoisen sokeana Reettana sitä joka ei tuota nähnyt etukäteen.