12.9.07

Pommin varma moka


  1. KASVI - Vaarallisia sanoja VIA Jyrki JJ Kasvi

    "EU:n oikeus- ja turvallisuuskomissaari Franco Frattini valmistelee lainsäädäntöä, jolla netin hakukoneista sensuroitaisiin vaaralliset hakusanat. Frattinin mukaan blokattavia sanoja voisivat olla esimerkiksi pommi, terrorismi tai kansanmurha. -clip-

    Frattinin mielestä pommien tekeminen on jonkin sortin salatiedettä, mutta esimerkiksi Oklahoman virastotalon romahduttaneessa ja 168 ihmistä surmanneessa pommi-iskussa käytetyn lannoitepommin tekeminen on niin yksinkertaista, että ohjeeksi riittää yksi lause. Ei siihen tarvita Internetin apua.

    Miten ihmeessä turvallisuuspolitiikasta vastaaviksi päättäjiksi niin usein hakeutuu ihmisiä, joiden käsitys sähköisestä viestinnästä on pahasti vääristynyt, ja joiden päätöksentekoa hallitsee ahdistunut pelko.", ihmettee Kasvi kuten minäkin.

Huomiotani kiinnitti erityisesti yksi kommentti:
"Kokemuksia elävästä elämästä: kun yrityksemme tietoverkossa on (aivan perustelluista syistä) rajoitettu tiettyjen sanojen "saatavuutta" on käynyt myös niin, että Pornaisten kunnan verkkosivuja ei ole saanut avattua, eikä Marvin Gayestä ole saanut googlattua lisätietoa.", sensurointikokemuksistaan avautui nimimerkki Ellinor. Tämä on siis jo testattu reaalimaailmassa (12.9.2007 16.16)
Jos sensuroinnin tielle lähdettäisiin niin maailmankuvamme nyrjähtäisi siis paikaltaan - mutta pommeja rakennettaisiin vähintään yhtä paljon :(


Tästä näkee muutenkin että vallan saleissa puuhastellaan aina jotakin muuta kuin sitä mitä pitäisi. Todelliset ongelmat ovat liian suuria ja vaikeita - on siis ahkeroitava lillukanvarsien kanssa. Ja samaan aikaan meillä saattaisi olla kahdeksan vuotta armonaikaa ennen kuin ilmastonmuutoksen kriittisenä pidetty 2 asteen nouseminen on tosiasia. Aika alkaa olla vähissä. Vaikutukset ovat ydinsodan luokkaa. Todennäköisyys että kerkeämme tehdä mitään tällä menolla on katoavan pieni, IMO.
*************************************************************************
Postauksen kakkososiossa vastaan Stellolta saamaani haasteeseen.
  • Tehtävänanto: Kerron mitä minulla on päälläni, kun saan tämän haasteen. Tämän jälkeen valitsen viisi ihmistä, jotka haastan tekemään saman perästä.Heidän tulee myös kirjoittaa nämä säännöt merkintäänsä. linkitän haastamani ihmiset tämän merkinnän loppuun ja käyn ilmoittamassa heidän kommenttilaatikoihinsa haasteesta ja tästä merkinnästä.
  • Vastaukseni: tummansininen T-paita, tummansininen villatakki, vaaleansinen farkkutakki, mustat verkkarit, mustat sukat ja mustat nahkakengät. Ja ei palele =D
Jatkohaaste kaikille keitä tekstiili- ja vaatetusalan luomusten esittely kiinnostaa. Vastaukset joko omaan blogiin ja kommentteihini ilmoitus, mistä voimme tutustua presentaatioon (tai jos omaa blogia ei ole tai meemit eivät sovi sen linjaan - niin kommentteihini voi myös laittaa sen vastauksenkin).