11.9.07

Reilu kuukausi jaikuilua takana


new user Joined Jaiku By haloefekti 1 month, 1 week ago.
Heh, reilussa kuukaudessa olen addiktoitunut melkoisesti tuohon Jaikuun.

Ihan mielenkiintoisia keskusteluja ja omalaatuisia mylvähdyksiä yhtenäisenä virtana. Sitä sanotaan mikrobloggaamiseksi, vähän kuin tekstareita. Vilkkaimmissa keskusteluissa kommentit tosin voi olla melko pitkiäkin.

On vanhoja ja nuoria, opiskelijoita ja professionaaleja ja kaikkea siltä väliltä.

Tuolla voit koota omista feedeistäsi vaikka blogista ja kuvapalveluista itsellesi yhteen paikkaan online precencen, joka näyttää peräkkäin kaikki haluamasi askareet mitä olet verkkoon puuhannut ja oletko online. Se on kyllä aivan omassa päätäntävallassasi mitä haluat sinne kerätä, vai näytätkö mitään. Ja homma toimii myös mobiilisti puhelimella.

Tuo on just sitä verkkososiaalisuutta. Samat naamat käyvät täppäsemässä toisensa kontakteiksi kaikissa mahdollisissa palveluissa Facebookista Flikkeriin. Jos et ota kontaktia olet yksin, eikä tapahdu yhtään mitään - ja sitten ihmettelet nyreänä miksi kaikilla muilla on kivaa ja sulla ei. Jos taas otat rohkeasti kontaktia olet lirissä Jaikun kummallisen käyttöliittymän kanssa etsiessäsi niitä mielenkiintoisia keskusteluja, missä olet jo ollut mukana, uudestaan. Minkä enemmän sulla on kontakteja, sen vilkkaammin sanatulva kiitää silmiesi ohi. Ja jos olet viikon kurkkimatta tuonne, se löytäminen alkaa olla jo kovan työn takana.

Jaiku näyttää ulos keskustelut avoimesti että voit helposti liittyä vaan juttelemaan ihan sivusta ventovieraiden kanssa. Kokonaisia keskustelutreadeja voisi linkittää ulos teknisesti (jos kehtaisi).

Niin ja tuo "kontakti" ei noissa verkostoissa ole tietenkään ollenkaan sama kuin reaalissa. Kaikki voi periaatteessa olla sun kontakteja jos haluat, mutta et välttämättä ole niiden kontakti. Ei tuolla pelaa mitkään vastavuoroisuuden lait. Kommentointikynnys on todella alhainen. Ja jos tollainen tietotekninen-, tietoyhteiskunta- ja tulevaisuus- läppä kiinnostaa - niin tuolla menee aivan hirveästi aikaa. Aihekanaviin voi liittyä ja perustaa uusia. Meillä on esim #jkl -kanava, jota Erkka moderoi.
  • P.S. Ei ole tarkoitus pelotella mitenkään, mutta laitan tähän loppuun linkin tämänpäiväiseen Neulekirpun stalker postaukseen ja aiemmin löytämääni Youtuben videoon Facebook stalkerista. Jokainen tehköön niinkuin haluaa, toiset ovat luonteeltaan huolestuneenpia kuin muut. Minä menin ainakin ihan rohkeasti mukaan ja mukavaa on ollut.