9.10.07

Google osti Jaikun

Google osti Jaikun
(nyt on klo 20.06, tunti ja 9 minuuttia sitten tullut tuollainen tiedote Jaikuun) Jaikuhan on suomalaisten nörttien kehittämä.
EDIT 10.10. klo 8.42:
Scobleizer spekuloi Googlen Jaiku-ostosta isona askeleena sosiaalisen median kentässä. Facebookille ja Twitterille luu kurkkuun. Jännä homma miten suurelta osin Google hallinnoi online-olemistani, olen aivan ilmeinen Googlemagneetti. Ja nyt se on jo siirtynyt mobiilipuolellekin eli sielläkin olen jo kuukkelin syleilyssä vahvasti. Kohta tulee varmaan se paljonpuhuttu g-puhelin, sekin tuntuu ihan myönteiseltä ajatukselta.

Saa nähdä muuttuuko Googlen mukana se tosiseikka että Jaikusta vuotavat tällä hetkellä vanhimmat keskustelut unholaan, eli juttuja säilyy vain kymmenen sivua. Sitä vanhempi matsku häviää verkosta. Sinänsä ihan okei, jos ottaa keskustelut sellaisina jutteluntapaisina hetkellisinä lätinöinä. Googlellahan nyt on ollut kyllä toisenlainen lähestymistapa asiaan eli sehän säilöö kaiken jälkipolvien ihmeteltäväksi. Saa siis nähdä tuleeko tähän nyt muutos.

Jaikun skaalautuvuus jää myös nähtäväksi. Itse en aio kontaktien määrää tuosta n. 50 kpl:een määrästä kovin nostattaa tai seuraaminen menee liian hektiseksi. Jos olisi vaikka 500 tuttavaa niin tulva varmaan pyörryttäisi ruudulta katsottuna ja mobiiliclientti puhkuisi punaisena ennen lopullista hyytymistä...