23.10.07

Löytö, arvioita näyttelyraportoinnista ja analysoitava kuva

The Photographs, Heli Huhtala

Heli Huhtala Photography: Floating in time... Huomasin justiinsa että Kuvablogistilla on myös tämä englanninkielinen blogi.

-GF- ja Tare ovat pistäytyneet Sally Mannin valokuvanäyttelyssä. Itse en ole sillä suunnalla eli Hesassa, joten näyttely on näkemättä mutta olen kyllä tietoinen näistä huomiota herättäneistä kuvista.

Herää kysymys voiko taiteen nimissä kuvata ihan kaikkea. Tietysti voi, mutta onko se nimenomaan se juttu mitä olisi syytä tehdä? Itselle ei nyt kyllä olisi tullut pieneen mieleenkään kuvata omaa lasta pissalla, mutta enpä mä filmaa omia petipuuhianikaan - että olen ilmeisesti varsin rajoittunut tällä intiimin luovuuden sektorilla.

Sally Mann ei harrasta kuviensa ääneen analysointia, eikä erityisesti välitä kuulla taideteoreetikkojen ylianalysoituja tulkintoja teoksistaan.

Eniten minua poikien näyttelykeikkaraportoinnissa huvitti kohta jossa spekuloitiin kummankin taholta minkälaisen vastaanoton Sally Mannin kuvat saisivat suomalaisilla fotofoorumeilla, joiden itseääntoistavasta ja tärkeilevästä blaablaablaa-lässytyksestä sain tarpeekseni tässä takavuosina. Ilmeisesti keskustelun taso ei ole muuttunut niistä ajoista kun minäkin siellä jaksoin pyöriä... (No, näin jälkikäteen ajateltuna - mitäpä niistä otoksista muuta olisi voinut sanoa terävintä kärkeä lukuunottamatta?)

p e k o l a . n e t » Blog Archive » Sally Mann ja kuvakritiikki

"Pakko myöntää, että koin tyydytystä, kun katselin Sally Mannin rupukameroilla otettuja ‘”tekoretro-” sekä “suttukuvia” ja kun luin, että Mannin kuvia on myyty pelkästään yhdestä näyttelystä n. 2000 kpl ja hän sai esikoisnäyttelyn tilaussuman purettua vasta 14 vuoden jälkeen. Muistaakseni yhden vedoksen hinta pyörii 20000-50000 $ tienoilla…", kiteyttää Tare elämyksen.

-GF- Haisaappaat» Näyttelyt:Sally Mann

"Tarkennukseen olisi syytä hakea oppia ja kalusto tyystin uusia, mikäli mielii pärjätä vaikkapa suomessa foorumikuvaajien terävimmän kärjen vauhdissa. Samalla on myös hyväksyttävä rakentava keskustelu kuvista.", arvelee -GF- kokemuksen syvällä rintaäänellä (jos siis Sally Mann sattuisi postaamaan kuviaan suomalaisille valokuvausfoorumeille).

=D=D=D

EDIT Niin, olihan siellä Sally Mannin näyttelyssä Nieppikin käynyt.

Loppuun kuva millä ei ole mitään tekemistä koko Sally Mann -asian kanssa. Saa vapaasti analysoida ;D