31.10.07

Sagrada Familia vaarassa - danger ahead!


Madrid-Barcelona -luotijunan eli AVE:n Barcelonan kaupungin ali kulkeva osuus aiotaan rakentaa UNESCO:n maailmanperintökohteisiin kuuluvan Sagrada Familian temppelin ali.

Kafkis kertoi että maankuorta jätetään peräti 1,4 metriä mittaamattoman arvokkaan rakennuksen ja junaluolaston väliin. En ole ammattimainen lujuuslaskija, mutta ihan maallikkopohjalta sanoisin että ei tule onnistumaan...

Ja totuuden hetki lähenee lähenemistään, sillä rakennustyöt ovat “jo” Bellvitgen asemalla, muutaman kilometrin päässä Barcelonan keskustasta.

Koska suunnitelmahan on aivan järkyttävä, niin Kafkiksen vinkkauksesta ja Stellon kutsusta olen liittynyt Facebookissa hanketta vastustavaan ryhmään. Mulla oli vähän tuossa kiireitä välillä kun ensin Kafkiksen kanssa asiasta Jaikussa puhuimme ja tänään Stello kerkesi jo käydä minut sinne kutsumassa.

Join Facebook group "Petition Against the Tunnel under Gaudi's Sagrada Familia". Liittykää Facebook-ryhmään, jos olette Naamakirjassa, kirjoittakaa blogissanne ja kailottakaa kovalla äänellä, että uusi linjaus saadaan vielä aikaiseksi luotijunalle - ettei koko Sagrada Famiglia tipahda kohta jonkun luotijunan päälle...

Tutustukaa asiaan www.sossagradafamilia.org ja allekirjoittakaa siellä vetoomus. Tänään jo 6600 allekirjoittanutta 105 eri maasta, mukaanlukien Kafkis, Stello, Maurelita ja minä.

(Oheinen kuva on Kafkiksen tekemä, ja sitä voi luvalla käyttää tämän asian ajamiseen liittyvissä yhteyksissä)