31.10.07

Siis keneltä ikäsyrjintä on piilossa jos se on arkipäivää kaikille yli nelikymppisille?

Mikä ihmeen piilevä?
"Työnantajat elävät yhä lama-ajan tunnelmissa, kuvitellen että portin takana on valtaisat laumat resuisia työttömiä jotka tekisivät töitä vaikka ilman palkkaa. Jokunen vuosi laman jälkeen tuo asenne vielä tuotti tulosta, mutta nyt olisi jo aika palata siihen lamaa edeltäneeseen normaaliin aikaan jolloin työntekijätkin kuuluivat samaan ihmisrotuun kuin työnantajatkin. Eli asennemuutosta olisi syytä harkita. Ja jopa miettiä sitäkin vaihtoehtoa että otettaisiin joku vastuu yritykselle itselleenkin sen työvoiman kouluttamisesta/perehdyttämisestä.", sanoi Ano Nyymi, tuo Internetin aktiivisin kommentoija ja yleisviisas ja vei jalat suustani Hesarin keskusteluissa.
Sitä minä vain ihmettelen että mikä salaliitto tämä oikein on kun valtamedia jatkuvasti jauhaa työvoimapulasta ja hymistelee työnantajien milloin missakin maassa tapahtuvalle ulkomaisen halpatyövoiman rekrytoinnille. Työttömiä ja pienipalkkaisia mainitaan yleismassana stereotyyppisesti vaikeasti työllistettäviksi ja kuntoutuksen tarpeessa oleviksi. Siis lähes kaikilla minun tuntemillani työttömillä on joko perusasteen, amk- tai yliopistotutkinto, työkokemusta vähintään 20 vuotta, kielitaitoa, eivät ole juoppoja tai huumeidenkäyttäjiä. Heillä kotona paremmat tietotekniikkalaitteet ja he ovat parempia niiden käytössä kuin työnantajat ja osaamista vaikka muille jakaa. Eivät vaan työllisty.

Tämän täytyy siis olla joku salaliitto, jolla meidät jaetaan kahteen sakkiin.

Tuloerokuilu on jo revennyt Suomessa ihan kuin Jenkkilässä ja Kiinassa. Suomen turvallisuusriskeistä puhuttaessa jää aina liian vähälle huomiolle yhteiskuntaluokkien muodostama sisäinen uhka. No, aivan ilmeisesti viime kerralla voittoon päätynyt porukka on käymässä ylimieliseksi...

Kuvassa Jyväskylän Kumppanuustalo, jossa on toiminut runsaasti erilaisia kolmannen sektorin toimijoita ja työttömien ruokala. Kaupungin vuokraama talo kärsii niin kovista sisäilmaongelmista että toiminta loppuu talon purkuun kohtapuolin.