18.11.07

Keljonlahden voimalatyömaa


Heh, kävin taas tänään toteamassa kameran kanssa että Jyväskylän kaupunki on aivan uskomattoman ruma paikka.

Ajelin meiltä Keljonlahdentielle, kuvasin vastarannalta tulevan Keljonlahden voimalan paikan (missä rakennustyö on alkanut eli se on tuo hakkuuaukko), jatkoin matkaa rantaväylältä Tourulan rampista Seppälän läpi kohti Laukaata ja Tiituspohjaa ja kutakuinkin samaa reittiä takaisin.

Nämä kuvat on otettu Keljonlahdentieltä mattojenpesupaikalta Keljonlahden yli Keljonkankaan suuntaan tänään.
Vertaa Antti-Juhani Kaijanlahden (ihan?) samasta paikasta elokuun 17. 2007 otettuun kuvaan.

Matkan rakennusarkkitehtonista sekamelskaa katsellessa tuli mieleen että tämän rumemmaksi ei kaupunki taida tulla millään erityisellä suunnittelemisella (tai suunnittelemattajättämiselläkään) - aivan ilmeisesti on saavutettu jo sellainen ällöyden kulminaatiopiste että mitään ei ole enää tehtävissä.

Ilmeisesti täällä on kuitenkin varsin hedelmällinen maaperä kun kaikki jättömaa pukkaa tuota halvatun pajukkoa ja muuta pikkupuuta sellaisena rannettavahvana aivan läpipääsemättömänä viidakkona, jos ei joka vuosi sitä karsi ja raivaa. Että kyllä energiapuuta piisaa ihan omasta takaa. Sitäkin tuolla tullaan polttamaan, vähän seassa.

Linkit.
40100-blogin tagi "Keljonlahden voimalaitos"
Jkylän KuntaToimisto Dn 5407

"Keljonlahden voimalaitos vähentää vastapainetuotannon edullisuuden ansiosta energian hinnan korotuspaineita. Investointi tukee Jyväskylän Energia Oy:n strategiaa, jonka tavoitteena on vakaa ja helposti ennakoitava hinnoittelu, jossa markkinariskit olisivat erittäin vähäiset. Kansallisella tasolla hankkeen voidaan laskennallisesti osoittaa vähentävän riippuvuutta tuontisähköstä noin 3-5 %. Hanke on siten myös Suomen energiapoliittisten linjausten mukainen.

Voimalaitoksen rakentaminen tarjoaa työtä noin 1300 henkilötyövuotta (htv), käyttö noin 70 htv Jyväskylässä sekä vähintään 400 htv polttoainehuollossa muualla Jyväskylän seudulla ja Keski-Suomessa.", Jyväskylän kaupunki, Kuntatoimisto.
Näytä suurempi kartta