20.11.07

Laitoshoidon salaisuudet


Tänään kuva ja jutunaihe eivät liity millään tavalla toisiinsa.

Askartelin nimittäin aikani kuluksi muutaman kuukauden vanhaa kuvaa, jonka olen kuvannut kun Kissamau oli täällä käymässä. Tämmöinen tuli. En ole ihan 100 %:n tyytyväinen syväämisen laatuun (kun en oikein jaksanut panostaa reunoihin), mutta muuten tämä on just sellainen kuin pitikin tulla. ;D

Tämä siis kuvalliselta rintamalta.

Päivän puheenaiheista tärkein oli minusta tämä:
In Medias Res Verkkolehden Kirsi oli ottanut puheeksi tärkeän asian, laitospotilaiden huumaamisen. Ei taida valtamedia uskaltaa pistää lusikkaansa tuohon soppaan... Veikkaan nimittäin että vaikka potilaita on kuollut - olemme nähneet vasta jäävuoren huipun. Onhan se niin sairasta ja kuvaa tehokkuusyhteiskuntaamme irvokkaan peilikuvan tavoin. Olen itse kirjoittanut aihetta sivuten täällä, "mummoille vaipat pöksyyn ja pää tyynyyn jo iltapäivällä"..

Verkkolehti InMediasRes: Hirvittävä totuus kaivetaan mullan alta

"Insuliini ei suinkaan ole ainoa aine, jota laitoksissamme käytetään muusta kuin lääketieteellisestä tarpeesta johtuen. Edelleen vanhustenhoidossa henkilökuntapulaa lääkitään pumppaamalla potilaisiin tai asukkaisiin rauhoittavia lääkkeitä, joilla on paljon muitakin ikäviä sivuvaikutuksia sen lisäksi, että ne aiheuttavat tylsyyttä.
Nyt olisi oikea aika nostaa kissa pöydälle ja arvioida hoitotyön todelliset käytännöt ja työn tosiasialliset eettiset perustat.", sanoo Kirsi Myllyniemi verkkolehdessä.