7.11.07

Maan korvessa kulkevi lapsosen tie


Me olemme hetken heijastuksia,
välähdyksiä katoamattomasta.
Äärettömyydestä me tulimme
ja sinne me palaamme,
kun unet ovat täytyneet
ja on meidän aikamme astua valoon.
-Pia Perkiö-
**********

Luonnollisen valinnan manifesti

"Kauan eläköön vallankumous... vallankumous järjestelmää - joka orjuuttaa paitsi heikkomieliset massat, myös älykkäiden yksilöiden pienen vähemmistön - vastaan! Jos haluamme elää erilaisessa maailmassa, meidän tulee toimia. meidän tulee nousta orjuuttavia, korruptoituneita ja totalitaarisia hallintoja vastaan ja syrjäyttää tyrannit, gangsterit ja idiokraattinen valta. En yksin voi muuttaa asioita paljon, mutta toivottavasti tekoni inspiroi kaikkia maailman älykkäitä yksilöitä jonkinlaiseen maailmanlaajuiseen sotaan ja vallankumoukseen vallitsevia järjestelmiä vastaan. Järjestelmä, joka kriminalisoi luonnollisuuden ja oikeudenmukaisuuden, on viholliseni. Ihmiset, jotka elävät harhamaailmassa ja kannattavat järjestelmää, ovat vihollisiani.", lyhyt ote paljon pidemmästä kokonaisuudesta surmaajan kirjoittamasta tekstistä.

Vähän suurempi osa kokonaisuudesta oli ainakin tätä kirjoitettaessa Iltalehden sivuilla esillä. Ja kokonainen on täällä ainakin nyt.

Kirjoitusten perustella tekijä toimi vakaasta harkinnasta ja että teolla oli tekijän mielestä poliittinen motiivi.

"Humanity is overrated"

In English

EDIT 9.11.2007 klo 21.49:

En aio tästä asiasta enää kirjoittaa muuta, koska julkisuudessa on aiheeseen liittyen jo aivan riittävästi juttua. On käytetty hevi-kortti, mitäsminäsanoin-kortti, intternettionsensuroitava-kortti, koulukiusaus-kortti, luokatonlukio-kortti, kreationismiversusdarwinismi-kortti, väkivaltaviihde/räiskintäpeli-kortti, porvarihallituskortti, mielenterveyspalveluidenalasajo-kortti, mielialalääkeidensivuvaikutus-kortti, sokorihumala-kortti, aselakia ollaan jo kiristetämässä. Kaikki kynnellekykenevät pyrkivät ajamaan omaa agendaansa tämän tragedian vanavedessä ja media tiristää viimeisenkin pisaran uusista näkökulmista.

On myös arvosteltu niitä ketkä pitävät esillä tekijän manifestia. Minusta sen salaamisella olisi vain se vaikutus että siihen liitettäisiiin psykologinen termi haloefekti eli sädekehävaikutus ja se nousisi yhteiskuntakriittisissä piireissä epistolan arvoon ja kulttikirjallisuudeksi. Sinänsähän sen viesti on tuttu monien ääriliikkeiden ajatusmaailmasta. Ihan ei minulle avautunut millä logiisella päättelyn ketjulla tekijä päätyi toteuttamaan ammuskelun koulussa, jos hän kerran halusi olla vallankumouksellinen ja sotasankari.

Syvä osanottoni kaikille asianosaisille.

Kerään oman mielenkiintoni vuoksi näkemykseni mukaan mielenkiintoisimpia linkkejä Delicioukseen tagilla "Jokela". Jos kiinnostaa niin ne ovat siellä muidenkin katsottavissa.