22.11.07

Varo farkkukaupassa, Buy Clean Clothes

Nostetaanpa tämä tuolta uutisvirrasta erikseen esiin.

Henkilökohtaista ostoboikottilistaani editoitu ja päivitetty tämän asian tiimoilta tänään vaikken olekaan enää kohderyhmää. Suomessa näitä rytkyjä voi tietämättään vahingossa ajautua ostamaan parissa teinien suosimassa farkkuketjussa (Spirit Store ja JC). Pitäkääpä varanne!
  1. Verkkolehti InMediasRes: Epäeettisiä rätei ja lumpui

    "Nytpä syynäämään vaatekaupassa tarkemmin, mitä niskalapussa sanotaan ja aktiivisemmin kyselemään, miten eettisesti vaate todellisuudessa on tuotettu.", kehottaa Kirsi.

  2. Intialaisyhtiö vaientaa arvostelijoita kans.välisellä pidätysmääräyksellä

    "Intialainen vaatetusyhtiö Fibre & Fabrics International (FFI) uhkaa kansainvälisellä pidätysmääräyksellä järjestöjä, jotka ovat arvostelleet yhtiön Bangaloren tehtaiden työoloja. Kansainvälisen Clean Clothes -kampanjan hollantilainen koordinaattori Esther de Haan ja hänen kollegansa on haastettu Intiassa oikeuteen, samoin kampanjan nettisivujen ylläpitäjä sekä hollantilainen laajakaistaoperaattori. Yhtiö hakee nyt alioikeudesta kansainvälistä pidätysmääräystä, jonka nojalla haastetut voidaan pyytää luovutettavaksi Intian viranomaisille mistä tahansa maasta. Oikeuden odotetaan päättävän pidätysmääräyksestä perjantaina 23. marraskuuta.", alkaa pöyristyttävä sananvapautta ja työntekijöiden poljettuja ihmistoikeuksia koskettava raportti, jonka lonkerot ulottuvat myös Suomeen useilla paikkakunnilla toimivien ketjujen tyrkyttäessä kyseisiä kledjuja kuluttajille.