Ruuanlaitto-ohjeet taitavat olla suosittua sisältöä netissä. Minunkin aiempaan karjalanpaisti takassa valmistettuna -ohjeeseen tulee jatkuvasti päivittäin Googlen kautta kävijöitä. Karjalanpaisti onkin ylivoimaisesti Suomen suosituin ruoka, joka hiljattain valittiin äänestyksellä peräti kansallisruuaksi. Vaikka perinteiseen karjalanpaistiin kuuluu muutama olennainen asia, voi sitä varioida monilla eri tavoilla.
Kun tässä nyt ei ole oikein sen kummoisempia kuulumisia, voisin kertoa teille tämänpäiväisestä ruuanlaittohetkestäni...
Olen nyt yksin kotona ja valmistin lauantain possukastikkeen kuoriperunoiden ja vihannesten kanssa hellalla.
Lauantaipäivän possukastike perunoiden ja vihannesten kera
Tarvikkeet:
400 gr paketti possunsuikaleita
vähän rasvaa pannulle paistamiseen
n. 5-7 dl vettä (riippuen paljonko kastiketta halutaan)
paahdettua sipulirouhetta n ½ dl
kuivattua basilikaa n. 1 rkl
n 1-2 rkl Dijon-sinappia
n 1-2 rkl tomaattikastiketta/pyrettä
1 tl suolaa
2 rkl ruskeata suurustetta (maissi) tai tarpeellinen määrä että sakenee
Lisukkeet:
keitinperunat (6-10 kpl)
Hernemaissipaprika 1 pussi + tomaatti + ½ kurkku
Kastikkeen valmistus aloitetaan ruskistamalla lihat paistinpannussa. Jos pannussa on vähän korkeammat reunat kastikkeen voi tehdä siinä valmiiksi. Kun lihat ovat ruskistuneet lisätään mausteet ja vesi ja annetaan hautua kannen alla miedolla lämmöllä sen aikaa kuin perunat kiehuvat toisessa kattilassa ja salaatti on tehty. Kun perunat ovat jo kiehumassa lisätään suuruste kastikkeeseen hyvin sekoittaen.
Annetaan kypsyä rauhassa ja tarjoillaan lisukkeiden kanssa. Juomaksi minulla oli vesi (maun mukaan).
"Ruoka-aineympyrän mukaan täytetään toinen puoli lautasesta vihanneksilla. Toiselle puolelle kuoritaan pari perunaa ja annostellaan kastiketta sopiva määrä. Annoksesta syö nälkäisyysasteesta riippuen 2-4 ihmistä. Jos syöjiä ei ole kuin yksi tässä on valmis ateria lämmitettäväksi seuraavana päivänä" neuvoo Halo.Hyvää ruokahalua!