16.1.08

Dokumentti klo 13:03 Keljo, kulutusjuhla


Kuvasta näkyy aika klo 13.03, paikka Jyväskylän Keljon marketit.

Tarina:

Ei ollut tarkoitus mennä shoppailemaan tänäänkään, kuten niin harvoin on. Ostoslistalla oli vain ostaa kiisbereille muonaa, itselle tupakkia sekä kahvimaitoa ja pihaan hiekoitushiekkaa.
"Kaupungissa asuvat eivät varmaankaan tiedä että täällä Keski-Suomen korkeudella asfaltoimaton piha jäätyy näillä keleillä muhkuraiseksi luistinradaksi. Ei luista potkuri, mutta kengillä ei pysy pystyssä. Siispä lecasoraa eli sitä kevyttä hiekoitushiekkaa pitää saada", valaisee Halo Efekti.
  • Ajan autolla lähimpään puotiin mistä hiekkaa tiedän myytäväksi ja olen sitä nähnyt, Keljon ABC:lle. Muuten hyvä - mutta hiekka on myyty eilen loppuun. Muut varsinaiset ostoslistalla olevat tavarat saankin ostettua.

  • Matka jatkuu. Kohteena Keljon halpahalli. Tulos: Hiekka loppu, mutta mukaan tarttuu soppakauha (€1,20) ja huussipaperia (€ 2,85/6 rullaa pehmopaperia), jonka muistinkin olevan vähissä kotona.

  • Edelleen ilman hiekkaa. Hyppään autoon, kierrän liikenneympyrän ja olen viereisellä Prismalla.
    "Siellä on myös Citymarket, mutta tällä kertaa valitsen S-ryhmän, sillä muistinkin että siellä on optikkoliike ja sitä "rilliasiaa" on ruvettava edistämään. Okulaarini ovat nimittäin tosi vanhat, kertaalleen sangasta korjatut ja haurastuneet.", puolustelee Halo.
    Juttelemme optikkoliikkeen neidin/rouvan kanssa hinnoista, erilaisista vaihtoehdoista ja pakettitarjouksista. Kivat edulliset kehykset löytyivät heti (vaikka sovittelen kaikenlaisia muitakin malleja, olemme yksimielisiä - ekat on parhaat) - varaan ne ja koska en ole vuosiin tarkistuttanut näköäni varaan ajan perjantaille (koska heti ei pääse ja minulla on kiire hiekoittamaan)
  • Sitten kaupan puolelle. Lecasora löytyy kaupan perimmäisestä nurkasta (€ 7,90 säkki). Koska hiekkojen vieressä on myös lämmittimiä, muistan että minun on ostettava keittiöön termostaatilla varustettu puhallinlämmitin (€ 15,90/takuu 2 vuotta).
  • Vihdoinkin pääsen hiekoittamaan ja rahaa on mennyt monta kymppiä ja rillit on vielä maksamatta.
  • Huoh, sellaista on siis meikäläisen kulutusjuhla.