14.1.08

Mielikuvituksen juhlaa ja sijaistoimintoja


Aargh!

Vapaapäivä on vilahtanut verkossa tutkailemassa muiden You make my day -valintoja. Piti tehdä kaikenlaista hyödyllistä puuhaakin, mutta se siirtyy huomiseen (ja loppuviikkoon).

Totesin että kymmenen jaoissa ollutta "You make my day" -nappia oli kyllä todella vähän. Paljon mielenkiintoista luettavaa jäi palkitsematta.
  • Suomalaisista blogeista luen pääasiassa harrastajien valokuvablogeja, joissa keskitytään kuviin ja tarinoihin ja mieluummin aivan muusta kuin valokuvauksen tekniikasta.
  • Huumorijutuista tykkään kovasti.
  • Sellaisetkin blogit pääsevät suosiooni missä kerrotaan vakavista yhteiskunnallisista/yhteiskuntakriittisistä/yhteiskuntahistoriallisista asia-aiheista, jotka valtamediassa käsitellään huitaisemalla, jos käsitellään lainkaan.
  • Tykkään myös rohkeista kannanotoista ja mielipiteistä.
  • Ulkosuomalaisten blogit kiinnostavat myös, kun sieltä saa usein vinkkiä aiheista jotka eivät (vielä) ole Suomessa in.
Koska olen luonteelleni ominaisesta rajoittuneesta sosiaalisuudestani johtuen aika laiska kommentoimaan kirjoituksia (yritän kyllä täällä vastata kaikille kommentoijille) - te ette välttämättä tiedä kaikkea mitä seuraan. Joskus saatan merkata Deliin jonkun erityisen osuvan postauksen, mutta useat eri syötelukijani pullistelevat blogeja ja verkkolehtiä.
  • Myös ulkomaankielinen luettava kelpaa ja yritän sieltä löytää joko ulkosuomalaisia tai niitä paljonpuhuttuja kansalaisjournalisteja.
Sitten siinä etsimisen tuoksinassa haaviin tarttuu vaikka mitä. Koska päivän saalis on aina yllätys, täällä on vaikea pysytellä tietyssä formaatissa ja juttugenressä. Ja niinpä blogistani on muodostunut sillisalaatti. Tämä yritti alkuunsa olla melko puhdas valokuvablogi ja tekemiäni kuvia onkin siis päivittäin, mutta juttuni voivat käsitellä kaikkea taivaan ja maan välillä. Usein tarinat (ja varsinkin päivän linkkitarjonta) karkaavat myös sfääreihin joilla ei ole mitään kosketuspintaa keskivertopallontallaajan kanssa.

Tässä on muuten mainittava ihan erikseen että just tällä hetkellä Delini viimeisimmät entryt on todella äärimmäisen mielikuvituksellisia ja outoja spekulaatioita kuten nyt vaikka nämäkin
Älkää nyt siis vain tehkö sellaista johtopäätelmää että minä seisoisin kaikkien noiden eksopolitiikka-höpinöiden takana aivan vakavamielisesti. Ihmisten mielikuvitus näyttää olevan rajaton, netti on todella maailman suurin tarinavarasto. Nuokin "tajunnanräjäyttäjät" jäävät kyllä valtamediaa seuraavalle pimentoon, mikä tietysti tarkemmin ajateltuna saattaa olla pelkästään hyvästä... =D

Hehehe, todettiin että Delini ovat viimeaikoina tarjonneet runsaasti viihdettä ja hauskuutusta. Saan kommentit käyttööni syötteenä (joka säädöistäni johtuen lähtee "salamavahdilla" Netvibesiin).
************
Sellainen valokuvausharrasteen kannalta mielenkiintoinen seikka ilmeni Zachen blogista
(Internet on mobiili) että
Wikimedia Commonsissa on käynnissä
Vuoden kuva 2007 -kilpailu.

"Äänestyskelpoisia ovat ne, jotka ovat rekisteröityneet ennen 1.1.2008 ja joilla on äänestyshetkellä jossain wikimedian projektissa 200 muokkausta täynnä", kertoo Zache.
Minulla ei äänioikeutta ole, mutta kuvat ovat mielenkiintoisia ja ehdottomasti katsomisen arvoisia.