28.1.08

Väline tanassa


Voiko tällä kynällä kirjoittaa runoja? :: skrubu

"Kuvitelkaa, että jonkun julkaistun runon vieressä olisi tieto siitä että se on kirjoitettu Parker Frontier CT -kynällä 180 gramman off-white ingressipaperille. Ja että runoa kirjoittaessa ikkunan ohi lensi pulu, vaikka sitä ei runossa mainitakaan. Kirjoittamisen jälkeen runoa käsiteltiin digitaalisesti Wordissa, mutta vain sävyiltään, mitään manipulaatiota ei tehty.

Joku raukka lukee tuon selityksen runon vierestä. Istuu sitten siinä miettimässä, että voiko tällä kynällä kirjoittaa runoja? Tällä toimistolta pöllityllä Bic kuulakärkikynällä. Tällaiselle tavalliselle kopiopaperille? Jos ostaisin kalliimman kynän, kirjoittaisin varmaan parempia tekstejä.", havainnollistaa PNI.


Vihdoinkin joku on kiteyttänyt ajatukseni kameroista selkeiksi sanoiksi. Miksen minä itse osannut?

Voi hyvänen aika sentään (ompa se nyt vaikeaa), koska tämäkin on yhdessä kommentissa käännetty täysin päinvastaiseksi merkitykseltään kuin mitä tarkoitin - ilmoitan nyt vielä ihan suorasanaisesti ilman vertauksia että kilpavarustelu kalliilla kameroilla on aivan turhaa. Kaikilla kameroilla saa hienoja kuvia kun osaa, turha riekkua väline tanassa - vaan pitäisi keskittyä enemmän sisältöön.

Varmemmaksi vakuudeksi vielä tunnettu vertaus autoilun alalta... Pieni kikkeli -> iso auto (vaatii jatkeen)///iso kikkeli ->pieni auto (ei tarvitse jatketta). Väännänkö rautalangasta?

EDIT: Tähän kirjoitukseen on viitattu tänään Digicamera.netin -uutisista. No, kun tuli noin provosoivasti puuskahdettua, niin kaikille vissiin tulee nyt selväksi että en ole välineorientoitunut kuvaaja. Harmittaa sinänsä, että kun peräänkuulutan niin kovasti sisältöä kuviin - ei ollut itsellä tuon parempaa laittaa tähän, mutta se ei ole kyllä kamerasta kiinni...